Mojo - Hawassa Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Mojo - Hawassa Expressway map.png
?
Begin Mojo
Einde Hawassa
Lengte 202 km
Route

De Mojo - Hawassa Expressway is een in aanleg zijnde expressway in Ethiopië. De snelweg moet een 202 kilometer lange verbinding van Mojo tot Hawassa in centraal-Ethiopië vormen.

Routebeschrijving

De snelweg zal de Route 6 volgen. De snelweg moet bij Mojo op de Addis Ababa - Nazret Expressway aansluiten en voert zuidwaarts door het hoogland. Het terrein is redelijk vlak en wordt gekenmerkt door enkele meren. De snelweg zal veelal op 1.600 tot 1.800 meter hoogte lopen en kruist geen grote rivieren of dalen. Steden op de route zijn Mojo, Meki, Ziway, Negele, Shashemene en Hawassa.

Toekomst

In 2012 is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor de snelweg. In 2015 is gestart met studies naar de impact van de aanleg van de snelweg op het milieu en de bevolking.[1] Het project wordt gefinancierd door de Ethiopische overheid, de African Development Bank, World Bank, Korean Bank en Chinese Export Import Bank. In februari 2015 is het eerste deel van 93 kilometer aanbesteedt.[2] De bouw van een 57 kilometer lang traject tussen Mojo en Meki startte op 10 december 2015.[3][4] Het wordt de tweede expressway in Ethiopië.

Referenties

Flag of Ethiopia.svg Hoofdwegen in Ethiopië Flag of Ethiopia.svg

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 8Route 9Route 15Route 18Route 30Route 40Route 41Route 43Route 44

Addis Ababa - Adama ExpresswayAdama - Awash ExpresswayMojo - Hawassa ExpresswayRing Addis Ababa