Moundsville Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Moundsville Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 800 meter
Hoofdoverspanning 278 meter
Hoogte brugdek 23 meter
Openstelling 15-08-1986
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Moundsville Bridge, ook wel bekend als de Arch A. Moore Bridge, is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River bij Moundsville.

Kenmerken

De Moundsville Bridge is een stalen boogbrug met een totale lengte van circa 800 meter en een hoofdoverspanning van 278 meter. De brug telt 2x2 rijstroken zonder vluchtstroken en is onderdeel van de State Route Spur 2 in West Virginia en de State Route 872 in Ohio. Aan de zijde van Ohio sluit de brug aan op de State Route 7 in Ohio, een regionale freeway. De brug overspant de Ohio River nabij een bocht bij Moundsville, West Virginia.

Geschiedenis

De Moundsville Bridge was de eerste brug op deze locatie en verving een veerdienst uit 1951. De aanleg van de brug werd in de jaren '70 vertraagd door een moratorium op verkeersprojecten in die tijd. In 1977 begon de aanleg, die verwacht werd in 1980 klaar te zijn, maar in eerste instantie is alleen de State Route 872 in Ohio aangelegd. De brug zelf liep vertraging op en is pas op 15 augustus 1986 opengesteld voor het verkeer.

Zie ook

Referenties