N-5 (Pakistan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pakistan N-5.svg
Pakistan N-5 map.png
N-5
Begin Karachi
Einde Khyber Pass (AFG)
Lengte 1.857 km
Route

Centrum.svg Karachi Pakistan N-25.svg

Centrum.svg Gharo Pakistan N-110.svg

Centrum.svg Makli

Centrum.svg Hyderabad Pakistan N-55.svgPakistan N-120.svg

Centrum.svg Matiari

Centrum.svg Hala

Centrum.svg Saeedabad

Centrum.svg Sakrand

Centrum.svg Qazi Ahmed

Centrum.svg Daulatpur

Centrum.svg Moro

Centrum.svg Naushahro Feroze

Centrum.svg Kandiaro

Centrum.svg Ranipur

Centrum.svg Gambat

Centrum.svg Sukkur Pakistan N-65.svg

Centrum.svg Ghotki

Centrum.svg Mirpur Mathelo

Centrum.svg Daharki

Centrum.svg Ubauro

Centrum.svg Sadiqabad

Centrum.svg Zahir Pir

Centrum.svg Janpur

Centrum.svg Chani Goth

Centrum.svg Ahmedpur

Centrum.svg Bahawalpur

Centrum.svg Multan Pakistan N-70.svg

Centrum.svg Khanewal

Centrum.svg Mian Channu

Centrum.svg Chichawatni

Centrum.svg Sahiwal

Centrum.svg Okara

Centrum.svg Pattoki

Centrum.svg Lahore

Centrum.svg Muridke

Centrum.svg Gujranwala

Centrum.svg Wazirabad

Centrum.svg Gujrat

Centrum.svg Jhelum

Centrum.svg Dina

Centrum.svg Rawalpindi

Centrum.svg Islamabad Pakistan N-80.svg

Centrum.svg Taxila Pakistan N-25.svg

Centrum.svg Ghondal

Centrum.svg Nowshera Pakistan N-45.svg

Centrum.svg Peshawar Pakistan N-55.svg

Centrum.svg Torkham

Flag of Afghanistan.svg

De N-5 is een national highway in Pakistan. Het is de langste weg van het land en loopt vanaf de havenstad Karachi via Hyderabad, Multan, Lahore, Islamabad en Peshawar naar de grens met Afghanistan op de Khyber Pass bij Torkham. De N-5 is 1.857 kilometer lang.

Routebeschrijving

Sindh

De N-5 begint in het centrum van de enorme stad Karachi en voert oostwaarts de stad uit via een serie stadswegen. De weg telt in het stedelijk gebied tussen 2x2 en 2x4 rijstroken en kent een wisselende mate van ongelijkvloersheid. Verder van het centrum is de weg wat beter uitgebouwd met langere stukken free-flow, alhoewel het niet als een echte snelweg beschouwd kan worden. Na zo'n 50 kilometer laat men de laatste satellietsteden en bedrijventerreinen achter zich, hier versmalt de weg ook naar een enkelbaans hoofdweg.

De N-5 voert dan door de rand van de delta van de Indus. De plaatsen op dit deel van de route zijn niet heel groot. De M9 vormt een wat directere verbinding tussen Karachi en Hyderabad door de woestijn. De N-5 volgt de delta en later de vallei van de Indus noordwaarts naar Hyderabad. In het stedelijk gebied van Hyderabad is de weg veelal met 2x2 rijstroken uitgevoerd, maar is nauwelijks ongelijkvloers. Via de Koti Bridge steekt men de rivier de Indus over, waarna de N-5 voornamelijk door het noorden van Hyderabad loopt.

Vanaf Hyderabad voert de N-5 noordwaarts en volgt daarbij de vallei van de Indus. De weg loopt hier overal op de oostoever en doet tal van plaatsen aan. De omgeving is vlak en de weg voert door een dichtbevolkt gebied met talloze dorpen en op korte afstand van elkaar kleine stadjes. De grotere steden liggen wat verder uit elkaar, tussen Hyderabad en Multan doet de N-5 slechts enkele grote steden aan. Grotere plaatsen hebben vaak een bypass. De N-5 passeert op korte afstand van Sukkur. De N-5 is noordelijk van Hyderabad volledig als een 2x2 dual carriageway uitgevoerd, maar is zo goed als nergens ongelijkvloers en snelverkeer moet de weg delen met langzaam en ongemotoriseerd verkeer.

Punjab

In Punjab voert de N-5 door vergelijkbaar terrein als in Sindh, een dichtbevolkt platteland met weinig hoogteverschillen. Al snel verlaat de N-5 de vallei van de Indus, en volgt eerst de Panjand en vlak daarna de Satluj naar Bahawalpur. Bij deze stad steekt men de Satluj over en voert de weg een stuk noordwaarts door het rivierengebied naar de grote stad Multan, de belangrijkste plaats op de route tussen Hyderabad en Lahore. Verkeer kan vanaf Bahawalpur de route via Multan kiezen, of een provinciale weg die rechtstreeks naar Khanewal loopt, en niet de omweg via Multan maakt.

Tussen Multan en Khanewal loopt de M4 parallel aan de N-5. Vanaf Khanewal kent de N-5 lange rechte stukken in oostelijke richting, waarbij de enige bochten de bypasses rond de grotere plaatsen zijn. Dit deel van de N-5 volgt geen rivieren, maar kanalen door het agrarische laagland. De weg is ook in Punjab voortdurend een 2x2 dual carriageway tot aan Lahore.

De N-5 voert dan door Lahore, de tweede stad van Pakistan. Doorgaand verkeer is beter af via de M2. De N-5 kent door Lahore minimaal 2x2 rijstroken, en ook delen met 2x3 tot zelfs 2x5 rijstroken. Bij het centrum lopen viaducten met snelbussen boven de middenberm van de N-5. Via de Ravi Bridge steekt men dan de rivier de Ravi over aan de noordzijde van Lahore. De N-5 volgt dan een verstedelijkte corridor via Gujranwala. Dit deel is een langer stuk dual carriageway met 2x3 rijstroken maar is vrijwel nergens ongelijkvloers en kent veel bebouwing langs de weg.

Langs het centrum van Gujranwala voert de N-5 op viaducten met 2x2 rijstroken. Noordelijk van Gujranwala is de N-5 ook een dual carriageway en voert nog steeds door vlak en dichtbevolkt gebied, waarbij men twee rivieren kruist, de Chenab en Jhelam. Tussen beide rivieren liggen de eerste hoogteverschillen van de N-5, een lage bergpas van circa 350 meter hoogte. Via twee bruggen steekt men de Jhelam bij de gelijknamige stad Jhelum over. De weg komt dan in een wat hoger gelegen gebied op 500 meter hoogte, echter zonder heuvels. Men bereikt dan de verstedelijkte regio rond Rawalpindi en Islamabad.

Rawalpindi / Islamabad

De N-5 voert door de buitenwijken van Islamabad en dwars door de enorme stad Rawalpindi die aan Islamabad vastgegroeid is. De route door Rawalpindi wordt gekenmerkt door een aantal chaotische kruispunten en 2x3 tot 2x4 rijstroken. Door Rawalpindi is de N-5 nergens ongelijkvloers. Daarna passeert men weer door buitenwijken van Islamabad en is er een knooppunt met de toevoerweg naar de M1 en M2. Daarna voert de N-5 nog weer een stuk door het uiterste noorden van Punjab, als een weinig hoogwaardige dual carriageway.

Khyber-Pakhtunkhwa

De N-5 is hierna naar het westen afgebogen en voert door het zuiden van Khyber-Pakhtunkhwa, waarbij men de rivier de Indus voor de tweede en laatste keer kruist, en de weg de vallei van de rivier de Kabul naar het westen volgt. De M1 loopt parallel aan de N-5. De N-5 voert dan door de grote stad Peshawar, waar een zuidelijke rondweg ligt. De rondweg is beperkt ongelijkvloers, maar sneller dan de route door de stadskern. Westelijk van Peshawar is de N-5 enkelbaans.

Federally Administered Tribal Areas

Het laatste en kortste deel van de N-5 voert door de Federally Administered Tribal Areas, dit deel is meteen bergachtig en ligt in het grensgebied met Afghanistan. De weg stijgt hier van 500 meter naar 1.000 meter en voert over de 1.070 meter hoge Khyber Pass, die geheel in Pakistan ligt. Aan de westkant daalt men weer af, waarna de grens met Afghanistan volgt, en de weg verder gaat naar Jalalabad en Kabul.

Geschiedenis

De N-5 volgt enkele historische routes. De bekendste is wellicht de Zijderoute (Silk Road) die over de Khyber Pass liep. Dit deel valt samen met de historische Grand Trunk Road of GT Road, die van Kabul naar Chittagong liep. Tussen Lahore en de Afghaanse grens volgt de N-5 deze route. De Khyber Pass is één van de bekendste paswegen van Azië, maar is in werkelijkheid niet zo hoog (1.070 meter) en niet lastig te berijden. In 1925 opende een spoorlijn over de Khyber Pass. De weg is ten tijde van de Britse koloniale periode aangelegd en geasfalteerd als een moderne weg.

De N-5 is op enkele trajecten vervangen door motorways, alhoewel deze soms vrij ver van de N-5 af liggen. De M1 tussen Islamabad en Peshawar volgt de N-5 op vrij korte afstand en is in fases tussen 1997 en 2007 aangelegd. De M2 tussen Lahore en Islamabad is ouder en is tussen 1992 en 1997 aangelegd. De M2 loopt echter wat verder van de N-5 af dan de M1.

Ten noorden van Multan zijn de M3 en M4 aangelegd, die het mogelijk maken tussen Multan en Islamabad te reizen zonder de omweg via Lahore te maken. In het zuiden van Pakistan is de M9 als dual carriageway tussen Karachi en Hyderabad aangelegd, die echter tot 2017 geen echte snelweg was.

De belangrijkste corridor van de N-5 is het deel tussen Lahore en Gujranwala, die was één van de eerste dual carriageways van Pakistan en is tegenwoordig met 2x3 rijstroken uitgebouwd. Geleidelijk is bijna de hele N-5 naar 2x2 rijstroken verbreed, waaronder het volledige traject van Hyderabad tot Peshawar. Alleen in de Indusdelta en over de Khyber Pass is de N-5 nog een enkelbaans weg. Vrij veel delen zijn pas na 2005 naar 2x2 rijstroken verbreed tussen Hyderabad en Lahore. De N-5 kent tevens veel rondwegen, zodat verkeer bij de wat grotere dorpen en plaatsen niet meer door de stadscentra hoeft. In 2013 is de passage langs het centrum van Gujranwala van viaducten voorzien, zodat doorgaand verkeer hier de kruispunten kan mijden. Opvallend is dat de N-5 door Rawalpindi weliswaar breed is, maar niet ongelijkvloers is. Het wegennet in het naastgelegen Islamabad is een stuk gestructureerder en hoogwaardiger uitgevoerd, maar de N-5 voert alleen door buitenwijken van Islamabad.

Referenties


National highways in Pakistan

N-5N-10N-15N-25N-30N-35N-40N-45N-50N-55N-65N-70N-75N-80N-85N-90N-95N-105N-110N-120N-125N-155N-255N-305N-455N-655