N-II (Spanje)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
N-II.svg
ES N-II map.png
N-II
Begin Madrid
Einde La Jonquera (F)
Lengte 780 km
Route
autovía

Afslagsymbool.svg A-23.svg

Afslagsymbool.svg Santa Isabel

Afslagsymbool.svg polígono industrial


Znak d42.svg La Puebla de Alfindén

Znak d42.svg Alfajarín AP-2.svg

Znak d42.svg Villafranca de Ebro

Znak d42.svg Osera de Ebro

Znak d42.svg Bujaraloz

Znak d42.svg Peñalba

Znak d42.svg Candasnos

Znak d42.svg Fraga A-2.svg


Afslagsymbool.svg A-2.svg

Znak d42.svg Alcarràs

Znak d42.svg Lleida LL-12.svg


Znak d42.svg Bell-lloc d'Urgell

Znak d42.svg Sidamon

Znak d42.svg Mollerussa

Znak d42.svg Golmés

Znak d42.svg Bellpuig

Znak d42.svg Vilagrassa

Znak d42.svg Tàrrega

Znak d42.svg Cervera

Znak d42.svg Jorba

Znak d42.svg Igualada


autovía

Knooppuntsymbool.svg A-2.svg

Afslagsymbool.svg SEAT

Afslagsymbool.svg Martorell-Norte

Afslagsymbool.svg Martorell-Oeste

Knooppuntsymbool.svg AP-7.svg


Znak d42.svg Martorell

Znak d42.svg Sant Andreu de la Barca

Znak d42.svg Pallejà

Znak d42.svg Sant Vincenç del Horts N-340.svg


Znak d42.svg Montgat C-31.svg

Znak d42.svg El Masnou

Znak d42.svg Premià de Mar

Znak d42.svg Vilassar de Mar

Znak d42.svg Mataró

Znak d42.svg Caldes d'Estrac

Znak d42.svg Arenys de Mar

Znak d42.svg Canet de Mar

Znak d42.svg Calella

Znak d42.svg Pineda de Mar

Znak d42.svg Malgrat de Mar

Knooppuntsymbool.svg C-32.svg

Znak d42.svg Tordera

Znak d42.svg Vidreres C-35.svg


Znak d42.svg Girona

Znak d42.svg Bàscara

Znak d42.svg Figueres

Znak d42.svg La Jonquera

Flag of France.svg D900

De N-II, sinds 2015 formeel de N-2,[1] is een carretera nacional in Spanje. De weg vormde ooit de hoofdverbinding vanaf Madrid via Zaragoza en Barcelona naar de grens met Frankrijk bij La Jonquera, maar is vervangen door voornamelijk de autovía A-2 of loopt daar parallel aan. De N-II was oorspronkelijk 780 kilometer lang.

Routebeschrijving

Madrid - Zaragoza

De N-II begon oorspronkelijk in Madrid. De gehele route tussen Madrid en Zaragoza is vervangen door de A-2, die op veel plekken direct over de oude N-II is aangelegd. Door de diverse plaatsen op de route bestaat de N-II fysiek nog wel. In de voorsteden van Madrid gaat het om de route door Torrejón de Ardoz, Alcalá de Henares en Guadalajara.

Tussen Madrid en Zaragoza is het tracé grotendeels overgenomen door de A-2. De voormalige N-II bestaat alleen in de dorpen waar de A-2 omheen geleid is. Langere trajecten van de N-II die hier nog bestaan zijn voornamelijk in de berggebieden, zoals tussen Medinaceli en Arcos de Jalón, een vrij lang stuk tussen Alhama de Aragón, Calatayud en El Frasno, evenals deel ten westen van La Almunia de Doña Godina.

De oude route door Zaragoza ging via het ringenstelsel rond het centrum. In het westen van de stad is de route nog te herkennen aan de straatnaam; Calle Madrid.

Zaragoza - Barcelona

Bijna de gehele N-II tussen Zaragoza en Barcelona bestaat nog, de A-2 en AP-2 zijn hier bijna overal over een nieuw tracé aangelegd. Net ten oosten van Zaragoza is een 2,5 kilometer lang stuk met de status van autovía waar 120 km/h gereden mag worden langs de voorstad Santa Isabel. De weg wordt vrij snel enkelbaans en voert door enkele dorpen, waarvan Alfajarín het bekendste is, omdat hier de overgang van de A-2 naar tolweg AP-2 is.

Bijna al het vrachtverkeer mijdt de tolweg AP-2 en rijdt over de N-II door de woestijn tussen Alfajarín en Fraga. Op dit traject is maar één bebouwde kom, het dorp Bujaraloz. Kenmerkend is de steile afdaling vlak voor Fraga, waarna de A-2 naar Lleida het doorgaande verkeer op zich neemt. Ten oosten van Fraga is de oude route onderbroken door de A-2. De oude zuidwestelijke invalsweg van Lleida bestaat nog als N-II. Door Lleida, en ten oosten van Lleida, is de route als de LL-11 genummerd.

Bij Bell-lloc d'Urgell begint de N-II weer. Ze vormt een bijna ononderbroken verbinding tot vlak voor Barcelona. De weg voert door alle plaatsen die worden gebypasst door de snelweg A-2. Op enkele delen vormt de N-II de parallelweg van de A-2, met name tussen Tàrrega en Cervera. Ten oosten van Igualada is de oude N-II kortstondig volledig verdwenen door de A-2, vlak voor de indrukwekkende berg Montserrat. Ook tussen Abrera en Martorell is een klein stuk van de N-II onderbroken.

Langs Martorell vormt de N-II een korte autovía die de schakel vormt tussen de A-2 en de AP-7, omdat de A-2 en AP-7 niet direct met elkaar uitwisseling geven in dit gebied. De N-II loopt dan door de noordwestelijke voorsteden van Barcelona en eindigt op de N-340 bij Sant Vincenç del Horts.

Barcelona - La Jonquera

Net ten oosten van Barcelona begint de N-II weer aan de kust bij Montgat. De weg ligt dan ruim 40 kilometer vrijwel direct langs zee en voert door alle badplaatsen tot aan Malgrat de Mar. De tolweg C-32 loopt hier parallel aan de N-II. Vanwege het grote reistijdverschil gebruikt het meeste verkeer hier de tolweg.

Vanaf Malgrat de Mar buigt de N-II landinwaarts en vormt daarna de verbinding voor doorgaand verkeer tussen de kustregio rond Blanes en de AP-7 bij Vidreres. Dit is het enige deel van de N-II waar geen direct alternatief voorhanden is en de weg voor alle verkeer een doorgaande functie heeft. Vanaf Vidreres tot Girona is de N-II omgevormd tot de A-2 en bestaat de oude N-II niet meer.

Rond Girona vormt de N-II de oostelijke rondweg, een enkelbaans weg door de bergen met enkele korte tunnels. Doorgaand verkeer wordt geacht de AP-7 langs de westkant van Girona te nemen. Tussen Girona en Figueres loopt de N-II parallel aan de AP-7 op korte afstand, maar is niet hoogwaardig uitgebouwd. Langs de oostkant van de stad Figueres vormt de N-II een ongelijkvloerse enkelbaans rondweg. Hier verdeelt ze verkeer van en naar de noordelijke Costa Brava. Vanaf Figueres tot de Franse grens vormt de N-II weer de parallelweg van de AP-7 en eindigt op de grens met Frankrijk, waarna aan Franse zijde de D900 verder parallel aan de A9 naar Perpignan gaat.

Geschiedenis

Als verbinding tussen de hoofdstad Madrid en de tweede stad van het land; Barcelona, evenals verder naar de grens met Frankrijk, was de N-II de belangrijkste radial van Madrid. Echter pas relatief laat is de N-II op grote schaal vervangen door snelwegen. Het eerst gebeurde dit tussen Zaragoza en de Franse grens, waar de AP-2 en AP-7 zijn aangelegd als tolweg. Deze tolwegroute is tussen 1969 en 1977 opengesteld in fases.

Een nadeel was dat de tolwegroute relatief ver naar het zuiden afboog tussen Lleida en Barcelona. De N-II werd daardoor tussen beide steden nog intensief gebruikt. Ten oosten van Barcelona is de tolweg C-32 parallel aan de N-II aangelegd om de badplaatsen te ontlasten van vakantie- en recreatieverkeer. In 1969 opende hiervan het eerste deel tussen Montgat en Mataró, maar het duurde nog tot 1994 tot de C-32 tot Palafolls reikte, en ook het oostelijk deel langs de kust ontlast werd.

Tusssen Madrid en Zaragoza is de N-II omgebouwd tot A-2, of vervangen door de A-2 op een nieuw tracé. Hierdoor bestaan lange delen van de oude N-II niet meer, behalve in de dorpen en door de berggebieden waar de N-II te bochtig was om om te kunnen bouwen tot autovía. Het oudste deel dat werd omgevormd was tussen Madrid en de luchthaven Barajas in 1952. Dit was de eerste autovía van Spanje, maar was naar huidige maatstaven erg substandaard. Het tweede deel verder tot Alcalá de Henares opende pas in 1982. In 1988 opende ook al een vrij lang stuk ten zuidwesten van Zaragoza, maar het grootste deel van de route tussen Madrid en Zaragoza is in 1990 en 1991 in hoog tempo achter elkaar opengesteld.

Tussen Lleida en Barcelona was de AP-2/AP-7 een adequate verbinding voor doorgaand verkeer. Deze tolweg loopt echter relatief ver naar het zuiden, via El Vendrell. Daarom werd de N-II intensief gebruikt door regionaal verkeer en ook verkeer dat de tol wilde vermijden. Eind jaren '80 begonnen werkzaamheden om de A-2 tussen Lleida en Barcelona aan te leggen. In tegenstelling tot het traject Madrid - Zaragoza is ervoor gekozen om de A-2 hier zoveel mogelijk over een nieuw tracé aan te leggen, zodat de N-II hier grotendeels behouden is gebleven. Dit werd grotendeels gedurende de jaren '90 opengesteld, echter de laatste ontbrekende schakels openden in 2004.

Noordelijk van Barcelona is de N-II gedeeltelijk omgebouwd tot A-2, mede om het tolontwijkende verkeer te faciliteren. Het aandeel vrachtverkeer was op deze route zo hoog geworden dat het een groot knelpunt werd voor de verkeersveiligheid. De ombouw tot A-2 gebeurde in eerste instantie alleen ten zuiden van Girona, tussen 2007 en 2014 is de N-II hier omgevormd tot A-2.

Omdat er geen zicht was op de realisatie van de A-2/C-32 tussen Tordera en Vidreres is de bestaande N-II verbeterd. Op 24 juli 2017 werden twee ongelijkvloerse aansluitingen tussen beide plaatsen opgeleverd. Deze vervingen twee gevaarlijke kruispunten.[2] In 2019 zijn verdere delen van de N-II hier gemoderniseerd en veiliger gemaakt.[3]

Westelijk van La Almunia de Doña Godina is de N-IIa over 8 kilometer verlegd over een geheel nieuw tracé vanwege de bouw van de stuwdam van Mularroya. Hiervoor is een 445 meter lange en 43 meter hoge brug over het stuwmeer aangelegd.[4] De werkzaamheden zijn in 2009 gestart,[5] maar lagen vanwege de crisis vanaf 2013 enige tijd stil. In 2016 zijn de werkzaamheden weer hervat.[6]

Verkeersintensiteiten

De meeste delen van de N-II worden alleen nog gebruikt door bestemmingsverkeer in de dorpen op de route. Een uitzondering is het traject tussen Alfajarín en Fraga, gelegen tussen Zaragoza en Lleida, waar vrachtverkeer massaal de tol op de AP-2 vermijdt door via de N-II te rijden. Dit deel van de N-II is één van de meest beruchte wegen in Spanje vanwege het extreem hoge aandeel vrachtverkeer, op sommige delen bestaat meer dan 80% van het verkeer uit vrachtwagens.

Referenties

Carreteras nacionales in Spanje

N-IN-IIN-IIIN-IVN-VN-VI

N-102N-104N-110N-111N-113N-120N-121N-122N-123N-124N-125N-126N-135N-141N-145N-150N-152N-154N-156N-204N-211N-220N-221N-225N-230N-232N-234N-237N-238N-240N-241N-260N-301N-310N-320N-322N-323N-325N-330N-331N-332N-335N-336N-337N-338N-339N-340N-341N-344N-349N-350N-351N-352N-354N-357N-362N-400N-401N-403N-420N-430N-431N-432N-433N-435N-442N-443N-445N-446N-501N-502N-521N-525N-532N-536N-540N-541N-547N-550N-601N-603N-610N-611N-620N-621N-622N-623N-625N-627N-629N-630N-631N-632N-634N-635N-636N-637N-640N-642N-644N-651N-655