N11 (Algerije)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N11 FR.svg
N11 DZ map.png
N11
Begin Algiers
Einde Oran
Lengte 435 km
Route

Centrum.svg Algiers N1 FR.svgN41 FR.svg

Centrum.svg Aïn Benian

Centrum.svg Zeralda N63 FR.svg

Centrum.svg Bou Ismaïl

Centrum.svg Tipasa N67 FR.svg

Centrum.svg Cherchell

Centrum.svg Messelmoun

Centrum.svg Damous

Centrum.svg Beni Haoua

Centrum.svg Tenes N19 FR.svg

Centrum.svg Ouled Boughalem

Centrum.svg Mostanagem N17 FR.svgN23 FR.svg

Centrum.svg Arzew N13 FR.svgN93 FR.svg

Centrum.svg Oran N2 FR.svgN4 FR.svg

De N11 of RN11 is een route nationale in Algerije. De weg vormt de kustroute van Algiers tot Oran, langs de Middellandse Zee over 435 kilometer.

Routebeschrijving

De N11 bij Stidia, bij het kruisen van de Greenwich-meridiaan.

De N11 begint in het centrum van Algiers en is een smalle en drukke weg door dichtbebouwd gebied, vrijwel direct langs zee. De weg voert door de westelijke voorsteden en is vanaf Zeralda een autosnelweg met 2x2 rijstroken. De snelweg heeft wat substandaard elementen, maar is voor Afrikaanse begrippen redelijk modern en heeft geen rotondes of U-turns. Het snelwegdeel is bijna 80 kilometer lang en eindigt bij Cherchell.

Vanaf Cherchell eindigt de vlakkere kuststrook en begint een bergachtig deel van de Algerijnse kust. De weg is hier een bochtige tweestrooks weg. Wel zijn de plaatsen op de route ten westen van Cherchell over het algemeen klein, maar verkeer moet wel door elk dorp. Het bergachtige deel van de kust houdt zo'n 150 kilometer aan, waarbij men op enige afstand van de stad Chlef passeert. Vanaf Le Guelta wordt het terrein vlakker, en voert de N11 deels wat verder van zee af.

Men bereikt dan Mostaganem, een wat grotere stad met een haven. Verkeer kan langs het centrum of via een stadsring. Tussen Mostanagem en Oran is de N11 over circa 80 kilometer met 2x2 rijstroken uitgerust. Dit deel is semi-ongelijkvloers, maar kent meer substandaard elementen dan het deel oostelijker tussen Zeralda en Cherchell. Bij de kuststad Arzew bevindt zich grootschalige industrie, de N11 bypasst dit iets landinwaarts. De N11 bereikt de grote havenstad Oran dan vanuit het oosten, waarna de weg een stadsweg met verkeerslichten wordt. De N11 eindigt bij het centrum van Oran.

Geschiedenis

Algiers en Oran zijn van oudsher de twee belangrijkste steden van Algerije. De weg is vanaf begin 20e eeuw door de Fransen ontwikkeld en het was enige tijd de belangrijkste route tussen de twee steden. Later werd een eenvoudigere route verder landinwaarts ontwikkeld. Dit werd de N4 en na 2005 werd de A1 aangelegd als autoroute tussen onder andere Algiers en Oran. De N11 heeft sindsdien geen rol meer in het doorgaande verkeer tussen beide steden.

Wel is de N11 een belangrijke ontsluiting voor de kustregio, met name de eerste 100 kilometer ten westen van Algiers en de eerste 100 kilometer ten oosten van Oran. Het tussenliggende deel is dunner bevolkt. De autoroute rond Zeralda is aangelegd als onderdeel van de Rocade Sud van Algiers. Het deel rond Zeralda opende vermoedelijk eind jaren '90 voor het verkeer.

Voie express Zeralda - Cherchell

Begin jaren 2000 is de autoroute van Zeralda tot Bou Ismaïl aangelegd. Op 2 november 2011 opende een 24 kilometer lang traject van Bou Ismaïl tot Tipasa.[1] Aan de oostkant van Bou Ismaïl was nog een rotonde, deze is in minder dan 1 jaar tijd vervangen door een tunnel, die in 2012 is opengesteld. Aan de oostkant van Tipasa is een krap klaverblad aangelegd met een zogenaamde 'pénétrante', een korte spur naar Tipasa. Op 26 februari 2012 opende de 10 kilometer lange Rocade van Tipasa[2] en later in 2012 opende het deel verder van Tipasa/Nador tot Cherchell. Vervolgens is de zuidelijke rondweg van Cherchell aangelegd, het lastigste deel van de snelweg van Algiers tot Cherchell vanwege het bergachtige terrein. Dit deel opende in 2017 voor het verkeer.

Voie express Mostanagem - Oran

Al in 1988 is het 2x2 deel tussen Mostanagem en Oran opengesteld, en heet ook wel de Autoroute Oran-Arzew, alhoewel het te substandaard is om echt een autosnelweg genoemd te worden. Dit ontsluit de grootschalige industrie rond de stad Arzew. Dit deel is semi-ongelijkvloers, maar heeft ook enkele ongeregelde kruispunten. Wel worden buiten Oran de dorpen gebypasst met een rondweg. In 2007 opende het klaverblad met de Rocade Sud van Oran. In 2016 opende oostelijker een klaverblad met een tweede ringweg van Oran.

Referenties


Route nationales in Algerije

N1 FR.svg N2 FR.svg N3 FR.svg N4 FR.svg N5 FR.svg N6 FR.svg N7 FR.svg N8 FR.svg N9 FR.svg N10 FR.svg N11 FR.svg N12 FR.svg N13 FR.svg N14 FR.svg N15 FR.svg N16 FR.svg N17 FR.svg N18 FR.svg N19 FR.svg N20 FR.svg N21 FR.svg N22 FR.svg N23 FR.svg N24 FR.svg N25 FR.svg