N17 (Senegal)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N17
Begin Damantan
Einde Bakel (RIM)
Lengte 250 km
Route

Damantan

Dienoun Diala

Goudiri

Bakel

De N17 is een route nationale in Senegal. De weg vormt een deels conceptuele noord-zuidroute in het oosten van het land, vanaf Damantan via Goudiri naar Bakel aan de grens met Mauritanië. De route is theoretisch 250 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N17 is grotendeels een conceptuele route en geen daadwerkelijk bestaande wegverbinding. Delen van de route bestaan wel als een zandweg die aftakt van de belangrijkere hoofdwegen die men kruist. Het zuidelijk deel bestaat in zijn geheel niet in de jungle tussen Damantan en Dienoun Diala. Tussen Dienoun Diala en Goudiri, tussen de N7 en N1, bestaan delen van de route als zandweg naar afgelegen nederzettingen in de bush, maar er is geen doorgaande wegverbinding in deze streek. Noordelijk van de N1 is het gebied meer woestijnachtig, hier is ook geen doorgaande wegverbinding. Eindpunt Bakel ligt aan de rivier de Sénégal, die de grens met Mauritanië vormt. Er is geen brug over de rivier, maar de paar kilometer lange zijtak van de N2 naar Bakel is als enige deel wel geasfalteerd.

Geschiedenis

De N17 werd in 2012 geïntroduceerd als hoogste nieuwe wegnummer bij de uitbreiding van de routes nationales.[1][2] De route had daarvoor geen wegnummer, mede doordat er geen geïntegreerde wegverbinding bestond. 10 jaar na creatie was dat nog steeds niet zo. Andere routes nationales die in 2012 werden toegevoegd bestonden deels wel als all-weather road, maar dat is bij de N17 amper het geval.

Referenties

Autoroutes & routes nationales in Senegal

A1A2

N1N2N3N4N5N6N7N8N9N10N11N12N13N14N15N16N17