Autoroute Fidel Castro

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf N1 (Guinea))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N1 FR.svg
Blank.png
N1
Begin Conakry
Einde Conakry
Lengte 11 km
Route

Rotonde.svg Conakry-Centre

Afslagsymbool.svg Conakry-Corniche Sud

Afslagsymbool.svg Conakry-Stade du 28 Septembre

Afslagsymbool.svg Conakry-?

Afslagsymbool.svg Conakry-Matam

Afslagsymbool.svg Conakry International Airport

De Autoroute Fidel Castro is een autoroute in Guinea. De snelweg vormt een 10 kilometer lange verbinding tussen het centrum van Conakry en de luchthaven. De snelweg is onderdeel van de N1.

Routebeschrijving

De Autoroute Fidel Castro.

De Autoroute Fidel Castro is een snelweg van 10 kilometer lengte met 2x2 rijstroken en loopt over het smalle schiereiland waarop Conakry is gelegen. De snelweg heeft 5 ongelijkvloerse aansluitingen, waarvan 3 halfklaverbladen en 2 diamantaansluitingen. Daarnaast zijn er nog enkele right-in, right-out aansluitingen, die de snelweg een wat meer substandaard karakter geven. Daarnaast is er veel langzaam verkeer op de weg, waaronder voetgangers. Het zuidelijk deel loopt langs een spoorcorridor. Na de aansluiting met de luchthaven is de N1 nog steeds met 2x2 rijstroken uitgevoerd, maar kent dan rotondes.

Geschiedenis

De snelweg is begin jaren '60 aangelegd met steun van de Sovjetunie en was één van de eerste snelwegen in West-Afrika. De snelweg is vernoemd naar de Cubaanse revolutionair Fidel Castro, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De bewegwijzering op de snelweg is echter naar Frans model. Het is de belangrijkste weg van Conakry, en de enige hoogwaardige verbinding over het dichtbevolkte schiereiland waarop het ligt.

Referenties