N2 (Mayotte)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N2
Begin Mamoudzou
Einde Sada
Lengte 23 km
Route

Mamoudzou

Tsararano

Sada

De N2 of RN2 is een route nationale in het Franse overzeese departement Mayotte. De weg vormt een oost-westroute vanaf de hoofdstad Mamoudzou tot Sada aan de westkust en is 23 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N2 verloopt vanaf het centrum van Mamoudzou tot Sada aan de westkust. De route is in de regio Mamoudzou relatief modern, met rotondes en een brede rijbaan, maar verder buiten Mamoudzou is de weg nogal bochtig. De weg voert dan van de oostkust naar de westkust, over een lage bergpas van circa 185 meter hoogte. Vlak voor de westkust is een steilere afdaling met haarspeldbochten. De N2 eindigt dan in Sada.

Geschiedenis

De N2 werd in 1978 een route nationale. In de hoofdstad Mamoudzou is de weg over een moderner tracé langs de kustlijn aangelegd, de Rocade de Mamoudzou. De eigenlijke rondweg langs het centrum is in twee fases in 1991 en 1992 geopend. In 2002 opende een nieuw tracé ten zuiden van Mamoudzou langs Mtsapere en in 2005 een verlenging daarvan tot voorbij Passamainty. Dit waren de grootste wegenprojecten die op Mayotte zijn uitgevoerd. Over een westelijke rondweg van Mamoudzou wordt nog nagedacht.

Referenties


Routes nationales in Mayotte

N1N2N3N4