N2 (Réunion)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N2 FR.svg
N2 Reunion map.svg
N2
Begin Saint-Denis
Einde Saint-Pierre
Lengte 127 km
Route

Centrum.svg Saint-Denis N1 FR.svg

Afslagsymbool.svg N102

Afslagsymbool.svg Rue du Karting

Afslagsymbool.svg N6 FR.svg

Afslagsymbool.svg La Mare

Afslagsymbool.svg Le Verger

Afslagsymbool.svg Las Gaspards

Afslagsymbool.svg Rue Martin Luther King

Afslagsymbool.svg Sainte-Suzanne-Ouest

Afslagsymbool.svg Sainte-Suzanne-Est

Afslagsymbool.svg Saint-André-Ouest

Afslagsymbool.svg Saint-André-Nord

Afslagsymbool.svg Saint-André-Centre

Afslagsymbool.svg Saint-André-Sud

Afslagsymbool.svg Bras-Panon

Afslagsymbool.svg Saint-Benoît-Nord

Afslagsymbool.svg Saint-Benoît

Centrum.svg Saint-Benoît N3 FR.svg

Centrum.svg Sainte Anne

Centrum.svg Sainte-Rose

Centrum.svg Saint-Philippe

Centrum.svg Vincendo

Centrum.svg Saint-Joseph

Centrum.svg Saint-Pierre N1 FR.svg N3 FR.svg

De N2 of RN2 is een route nationale in Frankrijk, gelegen op het eiland Réunion. De weg vormt de oostelijke rondweg van het eiland, vanaf de hoofdstad Saint-Denis in het noorden naar Saint-Pierre in het zuiden. Een deel van de route is een voie expresse. De RN2 is 127 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN2 begint in Saint-Denis en is in eerste instantie een stadsweg met verkeerslichten. Aan de oostkant van Saint-Denis wordt de N2 een voie expresse met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. De snelweg loopt langs de luchthaven en vervolgens langs de dorpen en stadjes langs de noordoostkust van Réunion. Deze kustregio is niet zo bergachtig en is vrij dichtbevolkt. De snelweg eindigt bij Saint-Benoît. Daar kruist men ook de N3. De N2 loopt dan langs de zuidoostkust, een dunner bevolkte regio. De route loopt dan langs de hellingen van de vulkaan Piton de la Fournaise, die bijna 2.500 meter hoog is. Daarna buigt de weg naar het westen af en loopt langs de zuidkust. Deze regio is weer wat dichter bevolkt. De N2 eindigt in Saint-Pierre op de N1.

Geschiedenis

De N2 heet buiten Saint-Denis de Route des Laves, vanwege de vulkaan waar de N2 langs loopt. De route wordt soms verwoest door vulkaanuitbarstingen. Deze route is in 1854 aangelegd. Op enkele plekken is de N2 vervangen door nieuwe tracé's, op deze oude routes heeft de weg het nummer N2002 gekregen. In 1999 opende de rondweg van Bras-Panon. Op 26 februari 2010 opende de voie expresse rond Grand Bois en op 22 april 2013 opende de rondweg van Saint-Joseph.

Er is niet zoveel bekend over de aanleggeschiedenis van de voie expresse tussen Saint-Denis en Saint-Benoît. Deze route is minimaal in de jaren '90 aangelegd, maar mogelijk eerder.

Referenties


Route Nationales in Réunion

N1N2N3N4N5N6N7