N3 (Réunion)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N3 FR.svg
N3 Reunion map.svg
N3
Begin Saint-Pierre
Einde Saint-Beloît
Lengte 58 km
Route

Afslagsymbool.svg N2 FR.svg

Afslagsymbool.svg Saint-Pierre-Nord

Afslagsymbool.svg La Ligne des Bambous

Afslagsymbool.svg Le Tampon


Centrum.svg Le Tampon

Centrum.svg La Plaine des Cafres

Centrum.svg Bras des Calumets

Centrum.svg Saint-Benoît N2 FR.svg

De N3 of RN3 is een route nationale in Frankrijk, gelegen op het eiland Réunion. De weg verbindt Saint-Pierre aan de zuidwestkust met Saint-Benoît aan de oostkust en verloopt door het binnenland. De weg is een klein stukje een voie expresse en is in totaal 58 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N3 begint in Saint-Pierre en is een voortzetting van de N1. De weg is tot aan Le Tampon een voie expresse met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen over een lengte van 7 kilometer. Daarna voert de weg door Le Tampon en stijgt voortdurend tot de 1.606 meter hoge Col de Bellevue. De bergpas wordt geflankeerd door een vulkaan van 2.500 meter naar het oosten en de 3.069 meter hoge Piton des Neiges naar het westen, de hoogste berg van Réunion. Daarna volgt een steile afdaling naar Bras des Calumets, via een serie haarspeldbochten. Daarna volgt een wat geleidelijker deel, gevolgd door weer een serie haarspeldbochten, waarna men de kuststrook bereikt. De N3 eindigt dan in Saint-Benoît op de N2.

Geschiedenis

De N3 is van oudsher de belangrijkste verbinding door het binnenland van Réunion en is feitelijk ook de enige doorgaande route van de ene kant naar de andere kant van het eiland zonder de kustlijn te volgen. De N3 werd in 1951 gecreëerd. Er zijn plannen geweest voor een rondweg bij Le Tampon, maar die zijn niet voortgezet.

Referenties


Route Nationales in Réunion

N1N2N3N4N5N6N7