N3 (Senegal)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N3 FR.svg
N3 SN map.png
N3
Begin Thiès
Einde Matam (RIM)
Lengte 460 km
Route

Centrum.svg Thiès N2 FR.svg

Centrum.svg Bambey

Centrum.svg Diourbel

Centrum.svg Touba

Centrum.svg Dahra

Centrum.svg Matam N2 FR.svg

De N3 of RN3 is een route nationale in Senegal. De weg vormt een oost-westroute vanaf Thiès tot aan de grens met Mauritanië bij Matam. De route is circa 460 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N3 begint in de stad Thiès, waar de N2 verder naar Dakar gaat. De N3 is min of meer een alternatieve route voor de N2, die een omweg via Saint-Louis en het noorden van Senegal maakt. Het westelijk deel van de N3 voert door gecultiveerd en redelijk dichtbevolkt gebied, dat naar het oosten toe droger wordt. Er liggen buiten Thiès nog een paar stadjes op de route, zoals Diourbel en Touba. Oostelijk van Touba is het gebied dunner bevolkt en woestijnachtig, alhoewel er nog wel vrij frequent dorpen op de route liggen. Het oostelijkste deel van de route, ruim ten oosten van Dahra, is nog onverhard. De N3 eindigt in Matam, gelegen op de grens met Mauritanië, die gevormd wordt door de rivier de Sénégal.

Geschiedenis

De N3 is van oudsher een weg met vooral een regionaal belang, met name in het achterland van Dakar, het redelijk dichtbevolkte gebied tussen Thiès en Touba. Oostelijker is de weg circa 2008 geasfalteerd ten oosten van Dahra, maar had in 2012 nog niet helemaal Matam bereikt.

Referenties


Flag of Senegal.svg Autoroutes & Route Nationales in Senegal Flag of Senegal.svg

A1A2

N1N2N3N4N5N6N7