N4 (Guinea-Bissau)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N4-GB.svg
N4 Guinea-Bissau map.png
N4
Begin Pirada (SN)
Einde Quebo
Lengte 200 km
Route

Flag of Senegal.svg

Centrum.svg Pirada

Centrum.svg Gabú N1-GB.svg

Centrum.svg Quebo N2-GB.svgN5-GB.svg

De N4 of EN4 is een estrada nacional in Guinea-Bissau. De weg vormt een noord-zuidroute door het oosten van het land, vanaf de grens met Senegal bij Pirada via Gabú naar Quebo. De route is circa 200 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N4 begint op de grens met Senegal bij Pirada. De N4 is hier een brede zandweg die in Senegal verder gaat naar Kounkane. De N4 voert zuidwaarts en is tot aan Gabú een redelijke zandweg. Gabú is de grootste plaats in het oosten van het land, men kruist er de N1. Zuidelijk van Gabú is de weg een slechte zandweg, die uiteindelijk overgaan in karrensporen en uiteindelijk een niet te volgen pad door de bossen in het grensgebied met Guinea. Vermoedelijk is een groot deel van de weg niet te berijden. Nabij Quebo sluit de weg aan op de N5, die geasfalteerd is, en de N2.

Geschiedenis

De N4 werd in 2006 gecreëerd als noord-zuidroute door oostelijk Guinea-Bissau. De weg was tussen Pirada en Gabú een enigszins verbeterde zandweg, deze weg is breed en recht. Zuidelijk van Gabú is de wegverbinding vooral hypothetisch, de onverharde weg gaat uiteindelijk over in paadjes in het grensgebied met Guinea. Er is een kleine veerdienst over de rio Corubal bij Chéché.

Referenties


Flag of Guinea-Bissau.svg Estradas nacionais in Guinea-Bissau Flag of Guinea-Bissau.svg

N1N2N3N4N5