N5 (Senegal)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N5 FR.svg
N5 SN map.png
N5
Begin Kaolack
Einde Bignona
Lengte 150 km
Route

Centrum.svg Kaolack N1 FR.svg N4 FR.svg

Centrum.svg Toubakouta

Flag of The Gambia.svg


route door Gambia


Flag of The Gambia.svg

Centrum.svg Diouloulou

Centrum.svg Baila

Centrum.svg Bignona N4 FR.svg

De N5 of RN5 is een route nationale in Senegal. De weg vormt een noord-zuidroute door het zuidwesten van het land, vanaf Kaolack tot Bignona. De route is onderbroken door het land Gambia. De N5 is in Senegal 150 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N5 begint in het stadje Kaolack, waar de N4 ook begint en een alternatieve oostelijke route door Gambia volgt. De N5 voert zuidwestwaarts langs het moerassige kustgebied. Bij Karang volgt de grens met Gambia. De route verloopt in Gambia via de Gambiaanse hoofdstad Banjul, maar er ontbreekt een brug over de rivier de Gambia.

Hemelsbreed 50 kilometer zuidelijker begint de N5 weer op de grens met Gambia en verloopt zuidoostwaarts door bebost gebied naar het stadje Bignona, waar de N5 weer op de N4 eindigt.

Geschiedenis

De N5 is van oudsher de route tussen Dakar en Banjul, alhoewel het ontbreken van een vaste oeververbinding over de Gambia een probleem is, men moet via onveilige veerdiensten. Bovendien is de monding van de rivier de Gambia vrij breed. De N5 was in 2012 op een klein stukje na in Senegal volledig geasfalteerd.

Referenties


Flag of Senegal.svg Autoroutes & Route Nationales in Senegal Flag of Senegal.svg

A1A2

N1N2N3N4N5N6N7