N6 (Gabon)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N6 FR.svg
N6 Gabon map.png
N6
Begin Mayumba
Einde Lastoursville
Lengte 505 km
Route

Centrum.svg Mayumba

Centrum.svg Doukaki

Centrum.svg Ndende

Centrum.svg Koulamoutou

Centrum.svg Lastoursville

De N6 is een route nationale in Gabon. De weg vormt een noord-zuidroute in het zuiden van het land. De weg verloopt vanaf Mayumba aan de Atlantische kust naar Lastoursville in het binnenland. De route is 505 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N6 begint in Mayumba, een onbelangrijk kustplaatsje. De weg voert noordoostwaarts en komt eerst door de kustvlakte, die met dichte jungle bedekt is. Daarna volgt een gebied met meer open weilanden, waar men bij Ndende de N1 kruist. Daarna voert de weg verder noordoostwaarts door de heuvelachtige jungle van het binnenland. De weg verloopt min of meer parallel aan de grens van de Republiek Congo. In het binnenland voert de N6 door Koulamoutou, met 16.000 inwoners één van de belangrijkste plaatsen op de route. De N6 eindigt even voor Lastoursville op de N3.

De status van de N6 is onbekend. Het is niet onaannemelijk dat gezien het geringe belang van de weg, de route grotendeels onverhard is.

Geschiedenis

De N6 is de enige route nationale in Gabon die niet onderdeel is van het radiale wegennet dat vanuit Libreville loopt. Alle andere N-wegen zijn zijtakken van elkaar, maar de N6 niet. De weg heeft weinig belang, de kustplaats Mayumbe is geen havenstad.

Referenties


Flag of Gabon.svg Route nationales in Gabon Flag of Gabon.svg

N1N2N3N4N5N6

A1