N7 (Kameroen)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N7 FR.svg
N7 Cameroon map.png
N7
Begin Édéa
Einde Campo
Lengte 195 km
Route

Centrum.svg Édéa N3 FR.svg

Centrum.svg Kribi N17 FR.svg

Centrum.svg Campo

De N7 of RN7 is een route nationale in Kameroen. De weg vormt een noord-zuidroute in het zuidwesten van het land, vanaf Édéa tot aan de grens met Equatoriaal Guinea bij Campo. De N7 is 195 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N7 begint in Édéa, een stad op de kruising met de N3. De N7 is een verharde weg van Édéa tot Kribi. Dit deel verloopt in eerste instantie door de jungle in het binnenland, dichter bij Kribi voert de weg langs de kust van de Golf van Guinea. Zuidelijk van Kribi verloopt de Autoroute Kribi - Lolabé parallel aan de N7. Bij Lolabé is een diepzeehaven. Hier eindigt de verharde weg. De N7 voert dan nog verder zuidwaarts langs de kust tot aan Campo, een dorp aan de grens met Equatoriaal Guinea. De grens wordt gevormd door de Río Campo, er is geen brug of formele veerdienst naar Equatoriaal Guinea.

Geschiedenis

De N7 was oorspronkelijk een wat minder belangrijke weg. Het noordelijk deel van de weg tussen Édéa en Kribi is voor 2000 al geasfalteerd. Het zuidelijk deel bleef lange tijd onverhard. Omstreeks 2015 is de weg ook tussen Kribi en Lolabé verhard, om de bouw van de diepzeehaven in Lolabé te accommoderen. In 2022 is de Autoroute Kribi - Lolabé parallel aan de N7 opengesteld. Er waren op dat moment ook plannen om een autosnelweg tussen Édéa en Kribi aan te leggen.

Referenties


Flag of Cameroon.svg Routes nationales en autoroutes in Kameroen Flag of Cameroon.svg

N1N2N3N4N5N6N7N8N9N10N11N12N13N14N15N16N17N18N19N20N21N22

Autoroute Kribi - LolabéAutoroute Yaoundé - DoualaAutoroute Yaoundé - Nsimalen