N7 (Republiek Congo)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RN7
Begin Loudima
Einde N'Dongo
Lengte 354 km
Route

Loudima

Sibiti

Zanaga

N'Dongo

De N7 of RN7 is een route nationale in de Republiek Congo. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Loudima via Zanaga naar de grens met Gabon bij N'Dongo. De N7 is 354 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N7 verloopt vanaf de N1 bij Loudima tot aan de grens met Gabon bij N'Dongo, waar het aansluit op een weg naar Francesville. De N7 begint in open weidegebied rond Loudima maar verloopt noordelijker bebost heuvelland in. Dit is vrij ontoegankelijk gebied met maar een paar plaatsen van betekenis. De weg verloopt via Sibiti en Zanaga. De weg is vermoedelijk tot Zanaga verhard en ten noorden van Zanaga een zandweg.

Geschiedenis

De weg was één van de eerste wegen in Congo die verhard werden, al in de jaren '60 was de weg tussen Loudima en Sibiti verhard en in de eerste helft van de jaren '70 is 144 kilometer van de weg tussen Sibiti en Zanaga uitgebouwd van een zandpad tot een all-weather road.[1] Deze weg kreeg prioriteit vanwege de bosbouw. Bij Loudima werd het hout overgeslagen op de trein naar Pointe-Noire.

Omstreeks 2010-2011 is het zuidelijkste deel tussen Loudima en Sibiti heraangelegd.[2] In de jaren 2010 is ook de weg tussen Sibiti en Zanaga als verharde weg aangelegd.

Referenties

Routes nationales in de Republiek Congo

N1N2N3N4N5N6N7N8N9N10N11N12N13N14N15