N7 (Zuid-Afrika)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N7 SA.svg
N7 SA map.png
N7
Begin Cape Town
Einde Vioolsdrif (NAM)
Lengte 665 km
Route

Knooppuntsymbool.svg N1 SA.svg

Afslagsymbool.svg Bosmansdam Road

Afslagsymbool.svg Plattekloof Road

Afslagsymbool.svg Potsdam Road


Centrum.svg Malmesbury

Centrum.svg Morreesburg

Centrum.svg Piketberg

Centrum.svg Vanrhynsdorp

Centrum.svg Springbok N14 SA.svg

Flag of Namibia.svg B1 NA.svg

De N7 is een national road in Zuid-Afrika. De weg vormt een noord-zuidverbinding in het westen van het land, vanaf Cape Town tot aan de grens met Namibië bij Vioolsdrif. Een klein stukje in de regio Cape Town is als snelweg uitgebouwd over 10 kilometer. De rest is grotendeels enkelbaans. De gehele N7 is 665 kilometer lang.

Routebeschrijving

De N7 bij Vanrhynsdorp.

Western Cape

De N7 begint in het oosten van Cape Town op een knooppunt met de N1, de snelweg vanaf Cape Town naar Johannesburg. De N7 telt 2x2 rijstroken en bedient de noordoostelijke voorsteden met drie ongelijkvloerse aansluitingen. Daarna is de N7 nog een paar kilometer een reguliere 2x2-weg, en versmalt dan naar 2+1 rijstroken. De weg voert noordwaarts door vrij vlak landbouwgebied, met wat kleine stadjes als Malmesbury en Moorreesburg op de route. Naar het noorden toe wordt het landschap droger, met name ten noorden van Piketberg. Tevens wordt het landschap bergachtiger, met toppen tot zo'n 1.300 meter boven zeeniveau. Noordelijker verloopt de N7 door een rotswoestijn, een woest en desolaat gebied met amper dorpen op de route.

Northern Cape

De N7 voert door het bergachtige westen van de provincie Northern Cape, en de enige grotere plaats op de route is Springbok, waar men de N14 kruist. De bergen zijn niet zo hoog, maar wel nadrukkelijk aanwezig. Noordelijk van Springbok komt men door vlakker gebied, waarna men uiteindelijk de grens met Namibië bereikt. Aan Namibische zijde gaat de B1 verder naar Windhoek.

Geschiedenis

De N7 is van oudsher een vrij belangrijke route, en sluit aan op de Namibische B1, de langste noord-zuidroute van dat land. Het is derhalve een belangrijke weg langs de westkust van zuidelijk Afrika, alhoewel de N7 vooral desolate woestijngebieden ontsluit. In Cape Town is de N7 kortstondig uitgebouwd als snelweg. Oorspronkelijk liep de N7 verder noordelijk, totdat Namibië in 1990 onafhankelijk werd van Zuid-Afrika.

Referenties


National Roads & Freeways in Zuid-Afrika

National Roads: N1N2N3N4N5N6N7N8N9N10N11N12N14N17N18

Johannesburg: R21R24R59R80M1M2

Cape Town: M3M5M7R300

Durban: M4