North East Texas Regional Mobility Authority

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf NET RMA)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De North East Texas Regional Mobility Authority (NET RMA) is een tolwegbeheerder in het noordoosten van Texas, in de regio's Tyler, Longview en Marshall, grofweg de Interstate 20 corridor. De NET RMA heeft momenteel nog maar 11 kilometer tolweg in beheer.

Wegen

  • Loop 49 langs de zuidkant van Tyler.

Geschiedenis

In oktober 2002 keurde de Texas Transportation Commission de creatie van Regional Mobility Authorities (RMA's) goed. Deze RMA's moeten op regionaal niveau tolwegen ontwikkelen en hebben het voordeel dat ze niet afhankelijk zijn van bureaucratie op staatsniveau, aangezien Texas een grote staat is met veel verschillende belangen. Met name noordoost Texas, de regio ten oosten van Dallas, beschikt niet over grote steden, waardoor de regio vaak buiten de boot viel. De NET RMA werd op 28 oktober 2004 gecreëerd en is in 2006 en 2007 uitgebreid van de oorspronkelijke twee naar 12 counties. In 2006 opende de eerste tolweg onder auspiciën van de NET RMA, de Loop 49 aan de zuidkant van Tyler.

Toekomst

Het wegennet in de regio's Tyler, Longview en Marshall moet in de toekomst aanzienlijk uitgebreid worden. De regio kent niet één grote dominerende stad, maar is wel relatief dichtbevolkt met een aantal regionale steden. Bovendien is een flinke bevolkingsgroei geprojecteerd als Dallas en Houston vol gaan lopen en de huisvesting minder betaalbaar wordt. Het eerste plan is het East Texas Hourglass, een serie tolwegen.

  • Loop 49 rond Tyler.
  • Buitenring van Longview, met aansluiting op de I-20.
  • Een tolweg tussen de ringwegen van Tyler en Longview.
  • Een tolweg van Longview naar Marshall.

Andere geplande verbeteringen in het noordoosten van Texas omvatten ringwegen van Texarkana, Jacksonville en Henderson, plus de verbreding van de SH 149 ten zuiden van Longview. Deze zullen waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk als tolweg worden aangelegd. Ook wordt de aanleg van tolstroken en een hogesnelheidslijn in de middenberm van de Interstate 20 tussen Dallas en Shreveport (Louisiana) overwogen.

Tol

Alle tolfaciliteiten van de NET RMA zullen volledig elektronisch zijn (ETC) met de TxTAG.

Externe links

Referenties