Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf NHL)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De NHL Stenden, voor 2018 bekend als de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden is een van de weinige onderwijsinstituten in Nederland waar op hbo-niveau een voltijdse dagopleiding verkeerskunde te volgen was.

Lange tijd was het als "HTS Verkeerstechniek" op hbo-niveau het enige alternatief voor de Verkeersacademie Tilburg (VAT). Deze fuseerde met Bouwkunde en Civiele techniek in 1987 tot de opleiding BCV binnen de nieuw gevormde Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Door de start van de opleiding verkeerskunde op Windesheim is het aantal verkeerskundestudenten in Leeuwarden afgenomen. De studierichting is inmiddels gewijzigd naar Ruimtelijke Ontwikkeling.

De opleiding Verkeerstechniek was in de jaren ´70 en ´80 gehuisvest in een dependance aan de Harlingertrekweg, naast de overweg van de goederenspoorlijn naar Stiens. Rond 1990 verhuisde de opleiding BCV naar de gebouwen van de NHL aan de Vondelstraat en het Fonteinland. De oude locatie aan de Vondelstraat is inmiddels afgebroken, en NHL Stenden is thans gevestigd aan de Rengerslaan in Leeuwarden.

Externe link