Nagasaki Dejima Road (Japan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E34
Begin Nagasaki
Einde Nagasaki
Lengte 3 km
Route

Nagasaki Expressway

Orandazaka Tunnel

Nagasaki-Dejima

De Nagasaki Dejima Road (Japans: ながさき出島道路, Nagasaki Dejima Dōro), genummerd als onderdeel van de E34, is een tolweg in Japan, gelegen in de stad Nagasaki. De 3,4 kilometer lange snelweg ligt tussen het einde van de Nagasaki Expressway en de wijk Dejima. Het grootste deel bestaat uit de Orandazaka Tunnel.

Routebeschrijving

Aan het einde van de Nagasaki Expressway maakt de weg een scherpe bocht waarna de weg door de 2.923 meter lange tweebuizige Orandazaka Tunnel. Na 3,4 kilometer eindigt de weg op een kruispunt met de National Highway 499 in het stadsdeel Dejima, aan de zuidkant van het centrum van Nagasaki.

Geschiedenis

De Nagasaki Expressway eindigt aan de oostkant van de stad, met een steile bergrug tussen daar en het centrm. Daarom is de 2.923 meter lange dubbelbuizige Orandazaka Tunnel aangelegd. De tunnel opende op 27 maart 2004 voor het verkeer.

Oranda-zaka betekent 'Nederlandse helling', vertaald als 'Dutch slope' in het Engels. In de steile wijk boven de tunnel woonden veel Nederlandse handelaren in de 19e eeuw.[1][2]

Tol

De weg is een tolweg, het tolstation bevindt zich aan de oostkant van de tunnel, vlak voor de aansluiting op de Nagasaki Expressway.

Referenties