Nagpur - Mumbai Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Nagpur - Mumbai Expressway map.png
?
Begin Nagpur
Einde Mumbai
Lengte 706 km
Route

De Nagpur - Mumbai Expressway, ook bekend als de Maharashtra Samriddhi Corridor (Marathi: महाराष्ट्र समृध्दी महामार्ग) is een in aanbouw zijnde expressway in India. De 706 kilometer lange autosnelweg verloopt oost-west door de staat Maharashtra tussen Nagpur en Mumbai.

Routebeschrijving

De snelweg is gepland als een oost-westroute vanaf Nagpur naar Mumbai en telt 2x4 rijstroken. Het wordt een tolweg met een gesloten tolsysteem met tickets. De snelweg verkort de afstand tussen Nagpur en Mumbai met ongeveer 60 kilometer ten opzichte van de gebruikelijke route.

Geschiedenis

Een ander project met deze naam is de Nagpur - Mumbai Express Highway, dit was een upgrade van diverse wegen tussen Nagpur en Mumbai naar 2x2 rijstroken. Deze corridor verloopt via Aurangabad en Pune. Het is echter geen snelweg, maar een serie dubbelbaans wegen waar ook tol geheven wordt. Het project om de wegen tussen Nagpur en Mumbai te verdubbelen naar 2x2 rijstroken werd op 23 december 1998 goedgekeurd, alhoewel de bouw pas in 2002 begon. In 2011 was het deel tussen Aurangabad en Mumbai gereed. In 2015 was het deel tussen Nagpur en Aurangabad voltooid.[1] Deze weg is als een Maharashtra State Highway ontwikkeld, maar met de ontwerpeisen van een national highway gerealiseerd.

Toekomst

De snelweg wordt ontwikkeld door de Maharashtra State Road Development Corporation (MSRDC). De bouw van de snelweg begon in oktober 2018,[2] het project moet in mei 2022 worden geopend.[3][4][5][6] Het is één van de grootste wegenprojecten in India.

Referenties

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad-Vadodara ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayHungund-Hospet ExpresswayJaipur-Kishangarh ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot-Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswayShimla-Chandigarh ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port-Maduravoyal ExpresswayDelhi-Gurgaon ExpresswayDelhi-Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern ExpresswayEastern Freeway MumbaiEastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai-Nashik ExpresswayMumbai-Pune ExpresswayNoida-Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)