Nairobi Southern Bypass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A8 UK.png
Blank.png
?
Begin Gitaru
Einde Nairobi West
Lengte 28 km
Route

Afslagsymbool.svg Gitaru A8 UK.png

Afslagsymbool.svg Kikuyu Road

Afslagsymbool.svg Thogoto-Ndeiya Road

Afslagsymbool.svg Dagoretti-Karen Road

Afslagsymbool.svg Riruta / Ngong

Afslagsymbool.svg Central Nairobi

Afslagsymbool.svg Nairobi West A8 UK.png

De Southern Bypass is een dual carriageway en autosnelweg in Kenia, gelegen rond de stad Nairobi. De autosnelweg verloopt rond de west- en zuidkant van Nairobi over een afstand van 28 kilometer.

Routebeschrijving

De Southern Bypass begint bij Gitaru ten noordwesten van Nairobi op de A8 en eindigt ten zuidoosten van het centrum weer op de A8. De gehele route telt 2x2 rijstroken en is volledig ongelijkvloers. Bovendien ligt de route los van het onderliggend wegennet over een geheel vrijliggend tracé, waardoor het een betrekkelijk moderne autosnelweg is. De snelweg passeert door de westelijke en zuidelijke wijken van Nairobi, op niet al te grote afstand van het centrum. De snelweg loopt vlak langs Wilson Airport, een kleinere luchthaven van Nairobi.

Geschiedenis

De Southern Bypass is grotendeels over een nieuw tracé aangelegd, met uitzondering van een kort stuk tussen Gitaru en Kikuyu. De werkzaamheden zijn in november 2010 gegund. Het deel tussen Dagoretti-Karen Road en Langata Road naar het centrum van Nairobi was in 2014 het eerst gereed. Dit is het middendeel van de route. Vervolgens is op 19 april 2015 het noordelijk deel opengesteld.[1] Op 30 juni 2016 opende het resterende deel langs de zuidkant van Nairobi over een afstand van 7 kilometer voor het verkeer[2][3] alhoewel een openstelling van de gehele Southern Bypass ook op 1 november 2016 plaatsvond.[4]

Referenties

Flag of Kenya.svg Hoofdwegen in Kenia Flag of Kenya.svg

A1A2A3A4A5A6A7A8A9A10A11A12A13A14

Dongo Kundu Bypass HighwayNairobi ExpresswayNairobi Southern Bypass