Nakhon Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Nakhon Expressway map.png
-
Begin Bangkok
Einde Bangkok
Lengte 27 km
Route

Afslagsymbool.svg Route 3

Knooppuntsymbool.svg Chalong Rat Expressway

Afslagsymbool.svg Khlong Toei

Knooppuntsymbool.svg Nakhon Expressway Branch

Afslagsymbool.svg Thanon Rama IV

Afslagsymbool.svg Thanon Petchaburi

Knooppuntsymbool.svg Sirat Expressway

Thailand 31.pngKnooppuntsymbool.svg Thailand 35.png

Afslagsymbool.svg Thanon Suk Sawat

Brug.svg Rama IX Bridge

Knooppuntsymbool.svg Sirat Expressway

Afslagsymbool.svg Thanon Rama III

Knooppuntsymbool.svg Nakhon Expressway Mainline

De Nakhon Expressway (Thai: ทางพิเศษเฉลิมมหานคร), voluit de Chaloem Maha Nakhon Expressway is een expressway in Thailand, gelegen in de hoofdstad Bangkok. De snelweg vormt een T-route met drie takken in de stad, met een hoofdroute en een zijtak. De snelweg is in totaal 27 kilometer lang.

Routebeschrijving

Mainline

De hoofdroute begint in het zuidoosten van Bangkok op de Route 3 en voert noordwestwaarts richting het centrum. De snelweg verloopt op continue viaducten en telt 2x3 rijstroken. De snelweg voert langs het havengebied van Bangkok, waarna het knooppunt met de aftakking van Nakhon Expressway volgt. Hierna buigt de snelweg naar het noorden af en voert door het centrum, om dan te eindigen op het knooppunt met de Sirat Expressway. De Route 31 gaat verder noordwaarts.

Branch

De aftakking begint op een half sterknooppunt met de Route 35 in het zuidwesten van Bangkok en voert eerst oostwaarts met 2x2 rijstroken, om daarna mmet 2x3 rijstroken de indrukwekkende Rama IX Bridge over te steken. Dit is een grote tuibrug. Hierna volgt een knooppunt met een aftakking van de Sirat Expressway, waarna de snelweg noordoostwaarts voert en op een knooppunt met de hoofdroute eindigt.

Geschiedenis

De hoofdroute is de oudste snelweg van Thailand en opende in 1981 voor het verkeer. Dit traject is 9 kilometer lang. In 1983 opende een 8 kilometer lange verlenging naar Bang Na. In 1987 opende de Rama IX Bridge voor het verkeer, inclusief de aftakking van de Nakhon Expressway. Dit deel is 10 kilometer lang.

Referenties


Flag of Thailand.svg Expressways en motorways in Thailand Flag of Thailand.svg

Highway 1Highway 3Motorway 6Motorway 7Motorway 9 - Ring BangkokHighway 31Highway 35Motorway 81Motorway 82Highway 338

Bang Na ExpresswayBang Sue - Taling Chan ExpresswayChalong Rat ExpresswayNakhon ExpresswaySirat ExpresswayUttaraphimuk Elevated Tollway (Don Mueang Tollway)