Natchez - Vidalia Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Natchez-Vidalia Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.282 meter
Hoofdoverspanning 258 meter
Hoogte brugdek 38 meter
Openstelling 00-10-1940 / 00-07-1988
Verkeersintensiteit 23.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Natchez-Vidalia Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Louisiana en Mississippi. De brug overspant de Mississippi River bij Natchez.

Kenmerken

De Natchez-Vidalia Bridge bestaat feitelijk uit twee parallelle brugverbindingen. De bruggen zijn 1.282 meter lang, en daarmee korter dan de bruggen verder zuidwaarts. Dat komt omdat met name de zijde van de staat Mississippi wat heuvelachtig is, waardoor minder lange aanbruggen nodig zijn. De bruggen hebben een hoofdoverspanning van 258 meter en het brugdek ligt 38 meter boven de rivier. Beide bruggen hebben twee rijstroken, maar de zuidelijke brug heeft ook een vluchtstrook. De noordelijke brug is 7 meter breed, de zuidelijke brug is 13 meter breed. Over de bruggen lopen de US 84 en US 425 van Vidalia, Louisiana naar Natchez, Mississippi. De brug is van regionaal belang, met wat doorgaand verkeer. De bruggen zijn tolvrij.

Geschiedenis

De stad Natchez was al vrij vroeg een belangrijke plaats aan de Mississippi River, dus lag het voor de hand om er een brug aan te leggen. De eerste brug - de noordelijke - opende in oktober 1940 voor het verkeer. De brug werd meer dan 40 jaar lang in beide richtingen gebruikt, tot in juli 1988 een tweede brug ernaast opende - de zuidelijke brug - die wat moderner ontworpen is met een breder brugdek.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 23.300 voertuigen over de bruggen, die daarmee niet overbelast zijn.

Zie ook

Referenties