National Highway 16 (India)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NH16.svg
India NH16 map.png
NH16
Begin Kolkata
Einde Chennai
Lengte 1.711 km
Route

Centrum.svg Kolkata

Centrum.svg Kharagpur

Centrum.svg Bhadrak

Centrum.svg Cuttack

Centrum.svg Brahmapur

Centrum.svg Visakhapatnam

Centrum.svg Rajamahendravaram

Centrum.svg Eluru

Centrum.svg Vijayawada

Centrum.svg Guntur

Centrum.svg Ongole

Centrum.svg Nellore

Centrum.svg Chennai

De National Highway 16 of NH 16 is een national highway in India. De weg vormt een lange noord-zuidroute langs de oostkust van India, vanaf Kolkata tot Chennai. De National Highway 16 is daarmee één van de belangrijkste wegen van het land. De National Highway 16 is 1.711 kilometer lang.

Routebeschrijving

West Bengal

De National Highway 16 begint in Dankuni op de National Highway 19. Dankuni is een westelijke voorstad van de megastad Kolkata. De NH 16 vormt hier de westelijke ringweg van Kolkata en is een autosnelweg met 2x3 rijstroken en frontage roads. In de westelijke voorsteden is de weg niet meer volledig ongelijkvloers maar houdt 2x3 rijstroken met frontage roads tot de rand van het stedelijk gebied. De weg telt daarna nog 2x3 rijstroken tot aan Kharagpur, bijna 100 kilometer ten westen van Kolkata. Op dit traject bevinden zich enkele grotere bruggen over estuaria. De NH 16 slaat hierna naar het zuiden af en is een 2x2 weg met bypasses langs grotere plaatsen, desondanks is er veel bebouwing langs de weg.

Odisha

De National Highway 16 legt vervolgens zo'n 450 kilometer door de staat Odisha af. Dit deel verloopt parallel aan de kust van India, maar voert deels wel vrij ver landinwaarts, vooral rond de grote rivierdelta van de Mahanadi. Dit traject telt overal 2x2 rijstroken en voert door dichtbevolkt laagland. Er liggen zeer veel dorpen langs de weg, plus een aantal grotere plaatsen. Ter hoogte van de grotere plaatsen is de NH 16 vaak ongelijkvloers, elders is zeer veel lokale toegang aan de weg.

De grootste steden op de route in de staat Odisha zijn het bij elkaar gelegen Cuttack en Bhubaneswar, waar de weg diverse bruggen over de rivierstelsels kent. Grote delen van de NH 16 zijn hier ongelijkvloers, maar de weg voert wel dwars door bebouwd gebied. Ten noorden van Brahmapur komt de NH 16 tot op 2 kilometer afstand van zee, het dichtste bij van de route in Odisha. De NH 16 wisselt op sommige plekken van 2 naar 3 rijstroken per richting, de later aangelegde flyovers en bruggen zijn vaak breder dan de rest van de weg.

Andhra Pradesh

Het grootste deel legt de NH 16 af in de reusachtige staat Andhra Pradesh, circa 1.000 kilometer van de weg voert door deze staat. De weg volgt ook hier globaal de kustlijn maar voert vaak wat verder landinwaarts. Het terrein is overwegend vlak, in het noorden zijn ook wat heuvels maar de weg kent geen noemenswaardige hoogteverschillen. De staat watert naar het oosten af dus de NH 16 kent hier betrekkelijk veel bruggen over rivieren.

In het noorden van Andhra Pradesh ligt de grote industriestad Visakhapatnam, waar de NH 16 twee routes kent, een verbinding door de stad en een regionale bypass. Beide routes tellen minimaal 2x2 rijstroken en deels ook breder, maar de bypass is aanzienlijk beter uitgebouwd als grotendeels ongelijkvloerse weg met frontage roads.

Ter hoogte van de stad Rajahmundry steekt men de delta van de rivier de Godavari over, dit is één van de grotere rivieren van India en de weg kent meerdere bruggen over takken van de Godavari. Rajahmundry heeft een noordelijke bypass met een 4 kilometer lange brug over de Godavari. De oorspronkelijke route voert zuidelijker door de delta via wat thans de National Highway 216 is. Voor Eluru komen beide routes weer samen.

Bij de grote stad Vijayawada steekt men de rivier de Krishna over. Vanaf Vijayawada tot Edlapadu is de weg over ongeveer 60 kilometer snelwegachtig uitgebouwd met ongelijkvloerse kruisingen en frontage roads. Dit deel omvat ook de bypass van de stad Guntur. In het zuiden van Andhra Pradesh ligt ook een snelwegachtige bypass met 2x3 rijstroken rond Ongole. Zuidelijk van Ongole bereikt men de kustlijn tot op circa 4 kilometer afstand, het dichtste bij de zee wat het verkeer in Andhra Pradesh komt.

Tamil Nadu

Het zuidelijkste deel van de NH 16 ligt in de staat Tamil Nadu. Dit deel is minder dan 50 kilometer lang en ligt grotendeels in het stedelijk gebied van de enorme stad Chennai. De NH 16 telt hier overal 2x3 rijstroken en kent knooppunten met de ringwegen en bypasses van Chennai. Het deel in Chennai kent een aantal flyovers over kruispunten maar is geen autosnelweg.

Geschiedenis

Wegnummergeschiedenis

De huidige National Highway 16 ontstond bij de hernummering van 2010. Daarvoor was de weg als de National Highway 5 genummerd, over dezelfde route van Kolkata naar Chennai.

De oorspronkelijke National Highway 16 is thans genummerd als de National Highway 63 tussen Barshi in Maharashtra en Boriguma in Odisha. Dit was een oost-westroute in het binnenland van India.

Aanleggeschiedenis

Eind jaren '90 was duidelijk dat het inadequate wegennet van India een grote belemmering tot de economische ontwikkeling van het land was. Hiervoor is het National Highways Development Project gecreëerd. Het eerste project hiervan was de 'Golden Quadrilateral', een ruit van wegen tussen de vier grootste steden van India: Delhi, Mumbai, Chennai en Kolkata. De National Highway 16 (toen nog NH 5) vormde hiervan het oostelijk deel.

In 2001 begonnen werkzaamheden om alle resterende delen van de weg tussen Kolkata en Chennai te verdubbelen naar 2x2 rijstroken. Dit project werd op 31 mei 2013 officieel opgeleverd en was het laatste deel van de Golden Quadrilateral dat opgeleverd werd met 2x2 rijstroken.

De upgrade van de National Highway 16 was relatief eenvoudig, op de meeste plekken werd simpelweg een tweede rijbaan naast gelegd. Het bleef bijna overal een gelijkvloerse weg met zeer veel bebouwing langs de weg. Na de officiële oplevering in 2013 ging de ontwikkeling van de corridor echter door, met name door de bouw van flyovers over drukkere kruispunten, vooral bij grotere plaatsen. Ook zijn bypasses aangelegd, soms als autosnelweg.

Snelwegupgrades

Een aantal trajecten van de National Highway 16 zijn hoogwaardiger aangelegd, als de-facto autosnelwegen, alhoewel in deze corridor nog bijna geen 'greenfield expressways' zijn aangelegd, dit zijn autosnelwegen die over een geheel nieuw tracé worden aangelegd. Het grootste deel van de snelwegupgrades van de National Highway 16 betreffen in-situ verbredingen met slechts ten dele kleinschalige tracéverleggingen.

Westelijke ringweg Kolkata

Kolkata, voorheen bekend als Calcutta, is de derde stad van India met meer dan 14 miljoen inwoners in het stedelijk gebied. Het is qua infrastructuur echter achtergebleven bij andere steden.

De westelijke ringweg van Kolkata was oorspronkelijk een dubbelbaans weg, dit was het al voor het Golden Quadrilateral project. Deze is in fases ongelijkvloers gemaakt en naar 2x3 rijstroken met frontage roads verbreed over een lengte van 9 kilometer, waarmee het de-facto een autosnelweg werd. In 2004-2005 is de zuidelijke helft verbreed en ongelijkvloers gemaakt, inclusief een knooppunt met de Kona Expressway. Ook is toen bij het noordelijk einde een trompetknooppunt met de National Highway 19 aangelegd. In 2014 is het noordelijk deel van de bypass naar 2x3 rijstroken verbreed en ongelijkvloers gemaakt.

Kharagpur Bypass

De Kharagpur Bypass is een 22 kilometer lange autosnelweg in West Bengal, die de oude route zuidelijk van Kharagpur bypasst. Dit is een ongelijkvloerse weg met 2x2 rijstroken. Deze bypass is in de periode 2003-2005 aangelegd en was één van de eerste grote upgrades van de National Highway 16 die niet bij een grote stad lag.

Palasa Bypass

De bypass van Palasa in het uiterste noorden van de staat Andhra Pradesh is in 2005 aangelegd. De bypass is 11 kilometer lang en was oorspronkelijk slechts gedeeltelijk ongelijkvloers. Oorspronkelijk waren er twee ongelijkvloerse aansluitingen op het zuidelijk deel, die 2x3 rijstroken hadden. In de periode 2019-2021 zijn de resterende drie kruispunten rond Palasa van viaducten met 2x3 rijstroken voorzien, waarmee dit deel volledig ongelijkvloers was.

Srikakulam Bypass

Rond Srikakulam is de NH 16 over 20 kilometer als autosnelweg met 2x3 rijstroken uitgebouwd. De dubbelbaans bypass van Srikakulam is oorspronkelijk in 2004 aangelegd als onderdeel van het Golden Quadrilateral project. In 2021 is deze bypass ongelijkvloers gemaakt en naar 2x3 rijstroken verbreed. Tevens is een tracéverlegging zuidwestelijk van Srikakulam tot Chilakapalem aangelegd, waarmee een wat langer stuk autosnelweg ontstond.

Visakhapatnam Bypass

De National Highway 16 verliep oorspronkelijk dwars door Visakhapatnam, één van de grootste industriesteden van India. Het is de grootste stad van de staat Andhra Pradesh en heeft de enige natuurlijke haven van de oostkust van India, waardoor hier grootschalige industriecomplexen rond scheepsbouw, olie, kolen en staal zijn gebouwd. De National Highway 16 kende er een kronkelige route die grote stukken door bebouwd gebied voert.

Er is gekozen om de stad Visakhapatnam volledig te bypassen door het binnenland. Daartoe is de oude State Highway 38 opgewaardeerd naar een autosnelweg van 51 kilometer lengte met 2x3 rijstroken tussen Anandapuram en Anakapalle. Deze bypass is in 2021 opengesteld.[1]

Routewijziging Rajahmundry

Bij de stad Rajahmundry verliep de National Highway 16 oorspronkelijk significant anders dan hedendaags. De oorspronkelijke route verliep vanaf Rajahmundry zuidwaarts langs de Godavari en stak deze met twee bruggen over, om bij Gundugolanu weer op de huidige route uit te komen. Dit traject is in het kader van het Golden Quadrilateral project naar 2x2 rijstroken verbreed. Dit is tegenwoordig de National Highway 216.

Er is later een 83 kilometer lange tracéverlegging aangelegd, die noordelijk rond Rajahmundry gaat en bij Gundugolanu weer op het oude tracé aansluit. Dit is ten dele een upgrade van de oudere Grand National Trunk Road, die verbreed is en omgelegd bij bebouwde kommen. Bij Rajahmundry is een noordelijke bypass aangelegd met een 4 kilometer lange brug over de rivier de Godavari. Deze brug en eigenlijke bypass van Rajahmundry zijn als eerste tussen 2010 en 2015 aangelegd. Het traject verder naar het zuidwesten tot bij Gundugolanu is in 2021 opengesteld.

De nieuwe route is bijna 40 kilometer korter dan de oorspronkelijke route via wat thans de NH 216 is.

Vijayawada - Guntur Expressway

De Vijawayada - Guntur Expressway is een 64 kilometer lange autosnelweg met 2x3 rijstroken en frontage roads. De autosnelweg verloopt verder dan alleen Guntur en gaat via een bypass nog ruim 20 kilometer verder ten zuidwesten van Guntur door. Deze weg, inclusief de bypass van Guntur, is oorspronkelijk onder het Golden Quadrilateral project aangelegd en was één van de eerste projecten daarvan. De weg was oorspronkelijk aangelegd met 2x2 rijstroken en had veel kruispunten en bebouwing.

In de periode 2012-2014 is dit traject verbreed naar 2x3 rijstroken en vrijwel integraal van frontage roads voor lokale ontsluiting voorzien. Alleen de bypass van Guntur heeft niet overal frontage roads omdat hier geen lokale ontsluiting op is.

Ongole Ring Road

Rond de kleine stad Ongole in het zuiden van de staat Andhra Pradesh is een ringweg aangelegd. In het kader van het Golden Quadrilateral project is de National Highway 16 oorspronkelijk door de westzijde van de stad naar 2x2 rijstroken verbreed omstreeks 2005. Later is een nieuwe greenfield bypass rond de oostkant van Ongole aangelegd, een 10 kilometer lange autosnelweg. Deze bypass opende in 2017 voor het verkeer. Hiermee had de relatief kleine stad Ongole twee bypasses.

Referenties

National Highways in India

1234567891011121314151617181920212224252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899