Urban Extension Road 2

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf National Highway 344 (India))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NH344M
Begin Delhi
Einde Delhi
Lengte 75 km
Route

De Urban Extension Road 2 (UER-II), genummerd als de National Highway 344M, is een in aanbouw zijnde expressway in India, gelegen in Delhi. De autosnelweg moet een 75 kilometer lange zuidelijke en westelijke stadsring van Delhi vormen.

Routebeschrijving

De Urban Extension Road 2 vormt een ongelijkvloerse stadsautoweg door het westen van Delhi. De autoweg telt 2x3 rijstroken en verloopt vanaf de National Highway 48 aan de zuidkant van de luchthaven tot de National Highway 44 in het noorden van de stad. Een latere fase moet het zuidelijk deel verder verlengen. De weg voert deels door sterk stedelijk gebied met viaducten, maar ook deels door nog onbebouwd gebied net buiten de westelijke stadsrand. Behalve de NH 48 en NH 44 is er ook een aansluiting op de National Highway 9 in het westen van Delhi.

Geschiedenis

Al in 1980 werd de bouw van een ringweg gepland door de Delhi Development Authority.[1] De weg werd in het Masterplan voor Delhi van 2001 opgenomen, maar de ontwikkeling van de autoweg kwam niet van de grond tot de NHAI het project op zich nam in 2018. Het wordt gezien als de derde ringweg van Delhi.

Toekomst

De bouw van de eerste fase van de autoweg begon in 2021 en de weg moet in maart 2024 gereed zijn.[2][3][4]

Referenties