National Highway 48 (India)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NH48.svg
India NH48 map.png
NH48
Begin Delhi
Einde Chennai
Lengte 2.807 km
Route

Centrum.svg Delhi

Centrum.svg Gurugram

Centrum.svg Jaipur

Centrum.svg Kishangarh

Centrum.svg Bhilwara

Centrum.svg Chittorgarh

Centrum.svg Udaipur

Centrum.svg Ahmedabad

Centrum.svg Vadodara

Centrum.svg Surat

Centrum.svg Mumbai

Centrum.svg Thane

Centrum.svg Pune

Centrum.svg Kolhapur

Centrum.svg Belagavi

Centrum.svg Dharwad

Centrum.svg Hubballi

Centrum.svg Davanagere

Centrum.svg Chitradurga

Centrum.svg Bengaluru

Centrum.svg Krishnagiri

Centrum.svg Chennai

De National Highway 48 of NH 48 is een national highway in India. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Delhi via Mumbai en Bengaluru naar Chennai. De route voert door de meeste grote steden van alle national highways in India, het is daarmee de belangrijkste national highway van het land, alhoewel het niet de kortste route is tussen begin- en eindpunt. De route voert door zeven staten en gevarieerde landschappen en doet zowel de westkust als oostkust van India aan. De National Highway 48 is 2.807 kilometer lang.

Routebeschrijving

Delhi & Haryana

De National Highway 48 begint in de metropool Delhi en vormt hier de zuidwestelijke invalsweg van. Het eerste deel wordt gevormd door de Delhi - Gurgaon Expressway, een autosnelweg tussen Delhi, de luchthaven en de satellietstad Gurugram (Gurgaon). Dit deel telt grotendeels 2x4 rijstroken. Gurugram ligt in de staat Haryana. Na Gurugram verlaat men de stedelijke regio van Delhi, waarna de NH 48 wordt gevormd door de Delhi - Jaipur Expressway, een autosnelweg met 2x3 rijstroken naar de stad Jaipur. Men passeert het zuidoosten van de staat Haryana en gaat daarna over in Rajasthan.

Rajasthan

De NH 48 legt meer dan 600 kilometer in de staat Rajasthan af. De Delhi - Jaipur Expressway gaat over in de Jaipur - Kishangarh Expressway, die lagere ontwerpeisen heeft. De route buigt naar het zuiden af en voert door droog gebied. Er volgt dan een ruim 300 kilometer lang traject naar de stad Udaipur. Dit deel is dubbelbaans, met 2x2 rijstroken tussen Kishangarh en Chittorgarh en 2x3 rijstroken verder tot Udaipur. Het deel van Chittorgarh naar Udaipur voert westwaarts. Dit is geen volwaardige autosnelweg maar heeft wel gescheiden rijbanen. Alleen belangrijke kruispunten zijn ongelijkvloers.

De weg voert dan langs Udaipur, oorspronkelijk via de eerste ringweg, maar Udaipur heeft ook een tweede, buitenste bypass voor doorgaand verkeer op de NH 48. Zuidelijk van Udaipur is het landschap sterk heuvelachtig en licht bergachtig. Dit traject telt ook 2x2 rijstroken maar is geen snelweg.

Gujarat

Men komt dan de staat Gujarat binnen, waar de NH 48 500 kilometer door aflegt. Dit traject voert eerst in zuidwestelijke richting tot aan de grote stad Ahmedabad. Ahmedabad heeft meerdere ringwegen zodat doorgaand verkeer niet dwars door de stad hoeft. Tussen Ahmedabad en Vadodara heeft de NH 48 een meer secundaire functie, op dit traject vormt de Ahmedabad - Vadodara Expressway de doorgaande route. Het landschap bestaat hier uit een dichtbevolkte kustvlakte met veel dorpen en een groener wordende vegetatie.

Vanaf Vadodara verloopt de Delhi - Mumbai Expressway parallel aan de NH 48. De NH 48 is een belangrijke en drukke corridor zuidelijk van Vadodara en telt 2x3 rijstroken. Op dit traject parallel aan de kustlijn van de Indische Oceaan voert de weg door een dichtbevolkte streek met rivierestuaria. De NH 48 kent een bypass bij de stad Bharuch en verloopt oostelijk langs de grote stad Surat. In het zuiden van Gujarat voert de weg tussen de kleine staten Daman and Diu door. Niet ver daarna bereikt men de grens met de staat Maharashtra.

Maharashtra

Het eerste deel in de staat Maharashtra volgt de kustlijn zuidwaarts tot Mumbai. Dit deel kent in eerste instantie een minder extreme bevolkingsdichtheid als in het zuiden van Gujarat, met wat minder grote steden totdat men het stedelijk gebied van Mumbai bereikt. De NH 48 telt hier voortdurend 2x3 rijstroken. Het is onduidelijk hoe de NH 48 exact rond de stad Mumbai verloopt, de route voert rechtstreeks de stad in, maar het tweede deel voert vanaf Thane zuidoostwaarts naar Pune, deze sluiten nummertechnisch mogelijk niet op elkaar aan. Wel is er bij Thane een soort noordelijke bypass van Mumbai, waardoor doorgaand verkeer niet in de stedelijke kern zelf komt, maar wel door de dichtbevolkte voorsteden voert.

Tussen Mumbai en het landinwaarts gelegen Pune verloopt de Mumbai - Pune Expressway parallel aan de NH 48, die daardoor wat minder betekenis heeft. Op dit traject stijgt de weg van de kuststreek naar de hooglanden in het binnenland. Pune heeft een westelijke bypass, die echter een lang stuk door bebouwd gebied voert. Zuidelijk van Pune verloopt de NH 48 zuidwaarts, op 100 kilometer afstand parallel aan de westkust van India. Dit traject telt 2x2 rijstroken en is wat minder dichtbevolkt, met slechts een aantal regiosteden zoals Satara en Kolhapur.

Karnataka

De NH 48 met 2x3 rijstroken tussen Belagavi en Hubballi in de staat Karnataka.

De National Highway 48 legt daarna 630 kilometer door de staat Karnataka af, geleidelijk meer naar het zuidoosten afbuigend. Dit is nagenoeg volledig een dubbelbaans weg, met veelal 2x2 en soms 2x3 rijstroken. De weg voert via een aantal kleinere plaatsen naar de metropool Bengaluru. De NH 48 voert vooral over hooglanden op 600 tot 700 meter boven zeeniveau, maar kent in Karnataka geen hoogteverschillen van betekenis. Vrijwel alle grotere plaatsen hebben een bypass, die vaak deels of geheel ongelijkvloers is. Toch heeft de NH 48 geen echte snelwegtrajecten. De NH 48 verloopt rond de grote stad Bengaluru over de Bangalore Ring Road, rond de west- en zuidzijde van Bengaluru. Niet ver na Bengaluru volgt de grens met Tamil Nadu.

Tamil Nadu

In Tamil Nadu buigt de NH 48 naar het oosten af. Bengaluru ligt centraal in het binnenland van Zuid-India en eindpunt Chennai ligt aan de oostkust. Vrijwel de gehele route door Tamil Nadu telt 2x3 rijstroken en is soms snelwegachtig, alhoewel er ook veel gelijkvloerse aansluitpunten zijn. Het zuidelijkste punt van de NH 48 is Krishnagiri, daarna voert de weg iets in noordoostelijke richting door een riviervallei. Zoals overal is de omgeving van de NH 48 dichtbevolkt. Men bereikt de enorme stad Chennai vanaf het westen, waarna de NH 48 in Chennai eindigt.

Geschiedenis

Wegnummergeschiedenis

De NH 48 is bij de hernummering van 2010 ontstaan vanuit twee national highways, de NH 4 tussen Mumbai en Chennai en de NH 8 tussen Delhi en Mumbai. Dit verklaart ook waarom beide delen van de route bij Mumbai niet vloeiend op elkaar aansluiten. De oorspronkelijke NH 48 was wat thans de National Highway 75 is in Zuid-India.

Aanleggeschiedenis

De NH 48 maakt een belangrijk deel uit van de zogenoemde Golden Quadrilateral, een ruit van hoofdwegen die de vier grootste steden van India verbindt; Delhi, Mumbai, Chennai en Kolkata. Als onderdeel van de Golden Quadrilateral kreeg de verdubbeling van de weg een hoge prioriteit, tussen 2001 en 2013 zijn nagenoeg alle delen van de NH 48 verbreed naar een dubbelbaans weg met 2x2 rijstroken, in dichter bevolkte gebieden ook naar 2x3 rijstroken, deels ook over grotere afstanden. Een volwaardige autosnelweg is het echter niet geworden, alhoewel in de periode 2010-2020 op veel trajecten ongelijkvloerse kruisingen zijn aangelegd, regelmatig ook met langere flyovers of bypasses. Er is nog steeds veel bebouwing rond grote delen van de weg, maar de dichter bebouwde delen worden gebypasst of op een viaduct doorkruist, zodat doorgaand verkeer tussen Delhi, Mumbai en Chennai sneller kan reizen.

In 2003 is het deel tussen Pune en Satara verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Omstreeks 2007 volgde het deel tot Kolhapur. Tussen 1994 en 2002 is de Bangalore Outer Ring Road opengesteld. Omstreeks 2003 opende de bypass van Dharwad en Hubli voor het verkeer en in 2006 en 2007 is het deel door het noorden van Karnataka verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Omstreeks 2007 is de bypass van Davanagere verdubbeld naar 2x2 rijstroken, evenals de route verder richting Bangalore. Omstreeks 2004 is het deel tussen Arcot en Chennai naar 2x2 rijstroken verdubbeld.

De verdubbeling van de NH 48 tussen Mumbai en Chennai kwam in 2011 gereed. In 2011 kwam ook de verdubbeling van de weg tussen Delhi en Mumbai gereed. In de jaren erna zijn echter verdere delen van de NH 48 opgewaardeerd, door verbredingen naar 2x3 rijstroken, de bouw van flyovers en ongelijkvloerse aansluitingen en de bouw van diverse bypasses en tracéverleggingen.

In de periode 2010-2012 is de weg in de staat Maharashtra ten noorden van Mumbai van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed. Omstreeks 2010 is ook het deel langs de oostkant van Surat naar 2x3 rijstroken verbreed, ook is omstreeks 2010 de oostelijke bypass van Vadodara naar 2x3 rijstroken verbreed. In 2017 is de bypass van Bharuch verbreed naar 2x3 rijstroken, daarbij is ook een nieuwe tuibrug over de rivier de Narmada aangelegd. In de periode 2019-2020 is het traject van Chittorgarh naar Udaipur naar 2x3 rijstroken verbreed en deels van frontage roads voorzien.

Vervanging door autosnelwegen

De National Highway 48 is gefaseerd vervangen door autosnelwegen, de oudste daarvan is de Mumbai - Pune Expressway die in 2000 is opengesteld. In 2004 opende de Ahmedabad - Vadodara Expressway in Gujarat voor het verkeer. In 2008 kwam de Delhi - Gurgaon Expressway gereed, die Delhi met de techstad Gurgaon (Gurugram) verbond. Bengaluru wordt sinds 2008 gebypasst middels de Bangalore Ring Road.

Tussen 2010 en 2015 is het traject tussen Delhi en Jaipur verder uitgebouwd tot een semi-autosnelweg door de NH 48 hier ongelijkvloers te maken en naar 2x3 rijstroken te verbreden. Dit is de Delhi - Jaipur Expressway. De Jaipur - Kishangarh Expressway is een verdere upgrade van de NH 48 ten zuidwesten van Jaipur.

Het doorgaande verkeer kon vanaf 2023 gebruik maken van de Delhi - Mumbai Expressway, een kortere route voor doorgaand verkeer tussen Delhi en Mumbai. Op het grootste deel van de route, tussen Delhi en Vadodara, is de autosnelweg een stuk oostelijker dan de NH 48 aangelegd en volgt hier een kortere route. Tussen Vadodara en Mumbai is de autosnelweg op kortere afstand parallel aan de NH 48 aangelegd.

Referenties


National Highways in India

1234567891011121314151617181920212224252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899