National Highway 7 (Cambodja)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cambodja-7.png
NH7 Cambodja.svg
NH 7
Begin Skun
Einde Stung Treng (LAO)
Lengte 509 km
Route

Centrum.svg Skun Cambodja-6.png

Centrum.svg Kampong Cham

Brug.svg Mekong

Centrum.svg Kranhung

Centrum.svg Stung Treng

Flag of Laos.svg Route 13 (Laos)

De National Highway 7 is een hoofdweg in Cambodja, gelegen in het oosten en noorden van het land. De weg verloopt vanaf de National Highway 6 in Skun via Kampong Cham en Stung Treng naar de grens met Laos. Het is de enige wegverbinding tussen beide landen. De NH7 is met 509 kilometer lengte de langste weg van Cambodja.

Routebeschrijving

In het dorp Skun splitst de National Highway 6 vanaf Phnom Penh naar Siem Reap af, en gaat de NH7 verder oostwaarts door het midden van Cambodja. De weg voert door vlakke rijstvelden en wat bos. De belangrijkste plaats op de route is Kampong Cham, hier bevindt zich ook een brug over de rivier de Mekong, één van de weinige bruggen in Cambodja. De NH7 voert verder oostwaarts, en schampt de grens met Vietnam. Enkele zijwegen leiden naar het Vietnamese wegennet. De NH7 buigt dan naar het noorden af en komt door een dunner bevolkt gebied met meer bos. De weg loopt dan parallel aan de rivier de Mekong. De belangrijkste plaats in dit gebied is Stung Treng, wat eigenlijk een groot dorp is. Ruim 40 kilometer noordelijker volgt de grens met Laos, waarna aan Laotiaanse zijde de Route 13 verder gaat naar Pakse.

Geschiedenis

De National Highway vervulde lange tijd slechts een route tot aan Kampong Cham, totdat een brug over de Mekong is aangelegd om het geïsoleerde oosten van Cambodja beter te ontsluiten. De weg is tussen 2004 en 2008 verhard, en er is een nieuwe grensovergang met Laos gebouwd, de eerste tussen de twee landen.

Referenties


Flag of Cambodia.svg National Highways in Cambodja Flag of Cambodia.svg

National Highway 1National Highway 2National Highway 3National Highway 4National Highway 5National Highway 6National Highway 7

Airport ExpresswayPhnom Penh - Bavet Expressway (E1) • Phnom Penh - Sihanoukville Expressway (E4)