National Transportation Safety Board

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De National Transportation Safety Board (NTSB) is een onafhankelijk agentschap in de Verenigde Staten dat verkeersongelukken onderzoekt.

Taakstelling

De NTSB onderzoek treinongevallen, luchtvaartongevallen, scheepsongevallen, incidenten met pijpleidingen en sommige verkeersongevallen op de weg. De NTSB zelf is relatief klein, met een budget van minder dan $ 100 miljoen per jaar. De NTSB heeft "go-teams" die bij ongevallen direct ingezet kunnen worden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Washington, met regionale kantoren in Anchorage, Denver, Ashburn en Seattle. Het trainingscentrum bevindt zich in Ashburn, Virginia.

In de enge zin van het woord is de National Transportation Safety Board een raad van 5 personen die genomineerd worden door de Amerikaanse president en goedgekeurd worden door de senaat voor een termijn van 5 jaar. In brede zin van het woord is de NTSB een organisatie die grote ongevallen onderzoekt. De NTSB is het meest bekend om het onderzoeken van ongevalsoorzaken bij trein- en luchtvaartongevallen. Bij scheepsongevallen wordt de NTSB ingezet, maar voert de U.S. Coast Guard de meeste ongevalsonderzoeken uit. De NTSB onderzoekt relatief weinig verkeersongevallen op de weg, dit is vooral een taak van de politie. De NTSB zegt: The NTSB investigates select highway crashes that can advance knowledge of broad or new safety issues. Wel heeft de NTSB jurisdictie bij ongevallen tussen een motorvoertuig en een trein op een overweg. Ook onderzoekt de NTSB bijvoorbeeld incidenten zoals bruginstortingen.

Qua verkeersongevalsonderzoeken is de NTSB in recente jaren bekend door onderzoeken naar aanleiding van ongevallen met voertuigen die autonoom kunnen rijden. Ook was de NTSB betrokken bij het onderzoek naar de instorting van de I-35W Saint Anthony Falls Bridge in Minneapolis in 2007, de crash van een Amtrak-trein op de Interstate 5 in Washington in 2017 en de instorting van een voetgangersbrug in Miami in 2018.

Externe links

Referenties