Nesharim Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף נשרים

Nesharim Interchange

Nesharim Interchange.png
Kruisende wegen IL-6.svg IL-431.svg
Type klaverturbine
Opengesteld 04-02-2009

Het Nesharim Interchange (Hebreeuws: מחלף נשרים) is een knooppunt in Israël, vormgegeven als een klaverturbine. Hier kruist de Route 6 de Route 431.

Naamgeving

Nesharim betekent "arenden" (meervoud). Het is ook de naam van de nabijgelegen fabriek Nesher. Dat is weer vernoemd naar de rabbijn Maimonides (1138-1204). Hij werd ook wel haNesher haGadol (de grote arend) genoemd, en was een belangrijk figuur in de studie van religieuze teksten en boeken zoals de Talmud en Torah.

Configuratie

Het knooppunt bestaat uit een klaverturbine en een aansluiting met de Route 44. De Route 431 gaat met twee viaducten over de Route 6 heen. Het knooppunt heeft overwegend turbinebogen, alleen verkeer van zuid naar west gebruikt een klaverlus. Niet alle verbindingen zijn mogelijk, men kan niet van oost naar noord en vice versa, maar deze verbinding is ook overbodig vanwege twee nabijgelegen knooppunten. Het knooppunt heeft 12 viaducten. Het knooppunt ligt net buiten de stad Ramla naast een cementfabriek.

Geschiedenis

De Route 6 is in mei 2003 opengesteld voor het verkeer. Destijds was er al een aansluiting op de Route 44. Het knooppunt ging een aantal jaar later in aanleg als onderdeel van de Route 431. Het knooppunt opende op 4 februari 2009 voor het verkeer.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin