New Astrakhan Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
новый мост
A340 RUS.svg
New Astrakhan Bridge.jpg
Overspant Volga
Rijstroken 2x2
Totale lengte 806 meter
Hoofdoverspanning 150 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 29-12-1988
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De New Astrakhan Bridge (Russisch: новый мост, Novy Most) is een liggerbrug in Rusland, gelegen over de Volga in de stad Astrakhan.

Kenmerken

De Novy Most is een stalen liggerbrug over de Volga. De totale lengte bedraagt circa 806 meter en heeft 3 overspanningen van circa 150 meter lengte. De totale rivierkruising is 2.505 meter lang, er zijn feitelijk twee bruggen achter elkaar, de primaire brug is de westelijke brug van circa 806 meter lengte met 7 overspanningen. De oostelijke brug is een kleinere brug van circa 770 meter, waarvan echter maar 350 meter echt over water gaat, de rest zijn aanbruggen over lokale straten. Tussen beide bruggen ligt een eiland waar de weg over land verloopt.

De hoofdbrug heeft betonnen funderingen met daarop elk twee pijlers waarop de stalen liggers liggen. Daar bovenop ligt het 24 meter brede brugdek. De brug heeft 2x2 rijstroken zonder fysieke rijbaanscheiding maar wel een geasfalteerde middenberm. Er zijn aan weerszijden fiets/voetpaden.

Over de brug verloopt de voormalige A340 die vanaf Astrakhan naar de grens met Kazachstan verloopt. Daarmee is de Novy Most de primaire brugverbinding voor doorgaand verkeer bij Astrakhan. De A340 heeft nog meerdere andere bruggen over de takken van de Volga in de Volgadelta.

Geschiedenis

De brug is tussen 1980 en 1988 aangelegd als de tweede brug over de Volga bij Astrakhan en is op 29 december 1988 opengesteld voor het verkeer. Tot 2011 gingen er trolleybussen over de brug.

Zie ook

Referenties