New Jersey Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
New Jersey Turnpike Shield.svg
New Jersey Turnpike map.png
New Jersey Turnpike
Begin Pennsville
Einde Fort Lee
Lengte 122 mi
Lengte 197 km
Route

Knooppuntsymbool.svg0 I-295.svg → Baltimore / Washington

Afslagsymbool.svg1 US 40.svg → Penns Grove

Afslagsymbool.svg2 US 322.svg → Swedesboro

Afslagsymbool.svg3 Camden

Afslagsymbool.svg4 Cherry Hill

Afslagsymbool.svg5 Willingboro

Knooppuntsymbool.svg6 I-95.svgI-276.svg → Philadelphia

Afslagsymbool.svg6A Florence US 130.svg

Afslagsymbool.svg7 US 206.svg Bordentown

Knooppuntsymbool.svg7A I-195.svg → Trenton / Neptune

Afslagsymbool.svg8 Hightstown

Afslagsymbool.svg8A Jamesburg

Afslagsymbool.svg9 New Brunswick

Knooppuntsymbool.svg10 I-287.svg → Staten Island / Piscataway

Knooppuntsymbool.svg Garden State Parkway → Paterson / Atlantic City

Afslagsymbool.svg11 Woodbridge US 9.svg

Afslagsymbool.svg12 Carteret

Knooppuntsymbool.svg13 I-278.svg → Staten Island

Afslagsymbool.svg13A Elizabeth

Knooppuntsymbool.svg14 I-78.svg → New York / Allentown

Afslagsymbool.svg14A Bayonne

Afslagsymbool.svg14B Jersey City

Afslagsymbool.svg14C Holland Tunnel

Afslagsymbool.svg15E Newark US 1.svgUS 9.svg

Knooppuntsymbool.svg15W I-280.svg → Newark

Afslagsymbool.svg15X Secaucus

Knooppuntsymbool.svg17 Circle sign 3.svg → Clifton / New York

Afslagsymbool.svg16W East Rutherford

Afslagsymbool.svg68 Ridgefield US 46.svg

Knooppuntsymbool.svg69 I-80.svg → Paterson / Cleveland

Afslagsymbool.svg70 Leonia

Afslagsymbool.svg71 Englewood

Knooppuntsymbool.svg72A Circle sign 4.svg → Paramus

Knooppuntsymbool.svg72 Palisades Interstate Parkway

Afslagsymbool.svg73 US 1.svg → Fort Lee

I-95.svg George Washington Bridge → New York

De New Jersey Turnpike is een turnpike in de Amerikaanse staat New Jersey. De autosnelweg is de belangrijkste transportroute in de staat, en verwerkt doorgaand verkeer vanaf Washington naar New York en bypasst daarbij het stedelijk gebied van Philadelphia, maar voert wel door het verstedelijkte noorden van New Jersey. De New Jersey Turnpike is één van de drukste tolwegen ter wereld, met een lange parallelstructuur tussen de regio's Philadelphia en New York. De New Jersey Turnpike verloopt vanaf Pennsville (I-295) tot aan Fort Lee (I-80). Het noordelijk deel is ook een onderdeel van de Interstate 95. De New Jersey Turnpike is 197 kilometer lang.

Routebeschrijving

Southern New Jersey

Het begin van de New Jersey Turnpike bij Penns Grove.

De New Jersey Turnpike begint in Pennsville, een voorstad van Philadelphia aan de monding van de rivier de Delaware, net na de grens van Delaware aan het knooppunt met de Interstate 295. De I-295 loopt parallel aan de New Jersey Turnpike door de vele voorsteden van Philadelphia. De New Jersey Turnpike heeft minder afslagen, en geldt als doorgaande route. Direct na het begin volgt het tolplein. De snelweg telt hier 2x2 rijstroken. De snelweg heeft volledige services direct langs de weg, zoals tankstations. Langs andere snelwegen in de Verenigde Staten liggen die meestal bij afslagen. Het landschap is vlak, en langs de New Jersey Turnpike staan rijen bomen, zodat men weinig tot geen uitzicht heeft over het omringende landschap.

Ter hoogte van Swedesboro kruist men de US 322, die vanaf Chester in Pennsylvania naar Atlantic City loopt in het zuidoosten. Men komt dan in het bebouwde gebied, maar er zijn maar weinig afslagen. De Interstate 295 loopt op enkele kilometers afstand parallel. Ter hoogte van Runnemede kruist men de State Route 42, de North South Freeway, die naar de Atlantic City Expressway richting de gelijknamige stad loopt. Hiertoe zijn echter geen uitwisselingsmogelijkheden. Men moet de eerstvolgende afslag nemen, en dan via de I-295 en de I-76 terugdraaien naar het noorden, westen en vervolgens het zuiden. Daarna lopen de I-295 en New Jersey Turnpike op amper 50 meter afstand van elkaar, maar er zijn geen aansluitingen met elkaar. De Turnpike houdt echter gewoon 2x2 rijstroken. Na de aansluiting bij Ramblewood telt de snelweg echter 2x3 rijstroken.

Beide snelwegen blijven pal naast elkaar lopen, waarbij de I-295 een forenzensnelweg is, en het doorgaande (vracht)verkeer van de New Jersey Turnpike gebruik kan maken. Bij het gehucht Sharp voegt de Pennsylvania Turnpike extension in. Dit is nog de Interstate 276, maar de Interstate 95 wordt via deze route verplaatst, en gaat dus niet meer langs de noordkant van Trenton, de hoofdstad van New Jersey. Vanaf dit punt begint de 110 kilometer lange parallelstructuur, waarbij de snelweg ten oosten van de hoofdstad Trenton langs loopt. Men kruist de Interstate 195, de snelweg van Trenton naar Neptune City aan de Atlantische kust. Men komt dan in het overgangsgebied van de agglomeratie Philadelphia naar de agglomeratie New York. De omgeving blijft sterk verstedelijkt.

Northern New Jersey

I-95 / New Jersey Turnpike.

De overgang van de beide agglomeraties is niet makkelijk aan te geven. Dit gedeelte heet inmiddels de Interstate 95, en men komt langs East Brunswick, het begin van het continue bebouwde gebied van New York, wat overigens nog 70 kilometer verderop ligt. Ter hoogte van Metuchen kruist men de Interstate 287, de partiële ringweg van de agglomeratie New York. Vrijwel direct daarna, bij Fords, kruist men de Garden State Parkway, een grote snelweg vanuit de voorsteden langs de kust naar het uitgestrekte stedelijke gebied van New Jersey.

Na dit knooppunt verbreedt de New Jersey Turnpike, naar 4+3+3+4 rijstroken, en de corridor is dan met 14 rijstroken en 8 vluchtstroken 90 meter breed. Men passeert dan door de olieraffinaderijen bij Linden. Ter hoogte van Elizabeth kruist men de Interstate 278, die naar Staten Island loopt, en een verbinding naar Brooklyn en Queens geeft. Elizabeth is een vrij grote voorstad met 121.000 inwoners. De snelweg loopt dan langs Newark Airport, waar de State Route 81 afslaat, de ringweg van de luchthaven. Men komt dan door het havengebied van Newark, de grootste stad in New Jersey. Men kruist de Interstate 78, die via de Holland Tunnel naar Manhattan loopt. De snelweg telt daarna maarliefst 6x3 rijstroken. Tevens kruist men de Pulaski Skyway, die naar Jersey City loopt. Ter hoogte van Kearny eindigt de Interstate 280 op de New Jersey Turnpike.

Beide rijrichtingen splitsen daarna, met elk 2x3 rijstroken. Beide rijbanen lopen 3 kilometer uit elkaar, met moerassen, de rivier de Hackensack en de stad Secaucus in de middenberm. Men kruist dan de State Route 3, die naar de stad Clifton loopt. Bij Ridgefield komen beide rijrichtingen weer samen. Ter hoogte van Teaneck eindigt de Interstate 80 op de NJ Turnpike/I-95, die helemaal uit San Francisco komt. De New Jersey Turnpike eindigt dan, waarna de Interstate 95 via de George Washington Bridge verder loopt naar Manhattan, en naar Boston.

Geschiedenis

Al in de jaren 1930 waren er plannen voor een superhighway met 12 rijstroken tussen Boston en Washington. Echter, de depressie gooide roet in het eten, en daarna volgde de Tweede Wereldoorlog. Desondanks werd de aanleg van de New Jersey Turnpike als een topprioriteit gezien.

In januari 1950 begon de bouw van de autosnelweg. Deze was vrij simpel in het zuiden van New Jersey, dat nog grotendeels uit onbebouwd bosgebied bestond. In het noorden was het echter een ander verhaal, dit deel was al sterk verstedelijkt. In Elizabeth, een oudere industriestad met 110.000 inwoners, moesten zo'n 450 gebouwen gesloopt worden. Een ander probleem was de Pulaski Skyway, die ter plekke 30 meter hoger ligt. Als men eroverheen ging moest er een duur en hoog viaduct gebouwd worden, als men er onderdoor ging kwam men noordelijker te laag over de Passaic River uit. Het laatste ging toch door. Noordelijker lagen de moerassen, bekend als de New Jersey Meadowlands. Op sommige plekken was het moeras 75 meter diep. Op ondiepe plekken werd puin gestort voor de fundering, in de diepe plekken lieten de ingenieurs betonnen caissons zakken waarop de snelweg werd gebouwd.

De 190 kilometer lange New Jersey Turnpike kostte 25 maanden om aan te leggen voor 255 miljoen dollar. Het zuidelijke gedeelte van 71 kilometer tussen exit 1 en exit 5 opende op 5 november 1951. Het middengedeelte van 79 kilometer tussen exit 5 en exit 11 in Woodbridge opende op 30 november 1951 en een 26 kilometer lang gedeelte tussen exit 11 en exit 15E in Newark op 20 december 1951. Het laatste gedeelte van 15 kilometer tussen exit 15E en exit 18 in Ridgefield opende op 15 januari 1952.

In 1971 werd de New Jersey Turnpike rechtstreeks op de I-80/I-95 ten noorden van Ridgefield aangesloten. Daarvoor ging verkeer van de turnpike naar de George Washington Bridge via de US 46 en US 9, een smalle 2x2 expressway. Deze route had geen verkeerslichten.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Opening
Knooppuntsymbool.svg1 I-295.svg Afslagsymbool.svg5 Westhampton 71 km 05-11-1951
Knooppuntsymbool.svg5 Westhampton Knooppuntsymbool.svg11 Garden State Parkway 79 km 30-11-1951
Knooppuntsymbool.svg11 Garden State Parkway Knooppuntsymbool.svg15E Pulaski Skyway 26 km 20-12-1951
Knooppuntsymbool.svg15E Pulaski Skyway Afslagsymbool.svg18 Ridgefield 14 km 15-01-1952

Verbredingen

Het knooppunt tussen de New Jersey Turnpike en I-278.

De New Jersey Turnpike was oorspronkelijk aangelegd met 2x2 rijstroken, en uit verkeersmodellen destijds bleek dat een verbreding naar 2x3 rijstroken niet noodzakelijk was tot midden jaren '70. De suburbanisatie van New Jersey ging echter veel sneller dan verwacht en de New Jersey Turnpike was al na een paar jaar overbelast. Reeds in 1955 is een aanzienlijk deel van de turnpike verbreed. Tussen Exit 4 (Mount Laurel) en Exit 10 (Edison) werd de snelweg verbreed naar 2x3 rijstroken. Tussen Exit 10 (Edison) en Exit 14 (Newark) werd een parallelstructuur van 4x2 rijstroken aangelegd.

Het verkeer in de regio nam nog steeds explosief toe en 10 jaar later was een tweede verbreding al noodzakelijk. In 1966 is het 4x2-deel verbreed naar 4x3 rijstroken, met een parallelstructuur waarbij vrachtwagens alleen op de parallelbanen mochten rijden, en personenauto's op alle rijbanen. In 1973 is de turnpike verder zuidwaarts verbreed, tussen Exit 9 (East Brunswick) en Exit 10 (Edison) van 2x3 naar 4x3 rijstroken. In 1990 werd nog een stukje zuidwaarts van 2x3 naar 2x5 rijstroken verbreed tot aan Exit 8A (Monroe).

Het deel ten noorden van Newark had echter nog 2x3 rijstroken, en een eenvoudige verbreding was hier niet mogelijk. Daarom is een nieuw tracé voor de westelijke rijbanen aangelegd. Beide sets rijbanen liggen hier 3 kilometer uit elkaar, de westelijke rijbanen zijn in 1970 opengesteld, zodat ook ten noorden van Newark 4x3 rijstroken beschikbaar waren. Dit sloot aan op de in 1971 opengestelde schakel vanaf de New Jersey Turnpike tot de I-80.

In 1996 is de snelweg tussen Exit 11 (Garden State Parkway) en Exit 14 (I-78) verbreed van 12 naar 14 rijstroken, door in beide richtingen een extra rijstrook op de parallelbanen van de turnpike aan te leggen. Tussen 1992 en 1997 is het enorme vlechtwerk tussen de I-78 en de Pulaski Skyway aangelegd in Newark.

Tussen 2009 en 2014 is nog eens 55 kilometer van de New Jersey Turnpike verbreed naar 4x3 rijstroken, 12 in totaal.[1] Het ging om het deel tussen Exit 6 (I-276) net buiten Trenton en Exit 9 in East Brunswick. 40 kilometer is van 6 naar 12 rijstroken verdubbeld en nog eens 15 kilometer is van 10 naar 12 rijstroken verbreed. Het project kostte $ 2,5 miljard en is door de New Jersey Turnpike Authority uitgevoerd. Het was één van de grootste bouwprojecten aan de oostkust van de Verenigde Staten in deze periode en was voor op schema en $ 200 miljoen onder budget voltooid. De extra rijstroken openden gefaseerd van 24 oktober 2014 tot 3 november 2014 voor het verkeer.[2]

Langste parallelstructuur

De oorspronkelijke parallelstructuur was 27 kilometer lang in 1955. Dit was één van de eerste grootschalige parallelstructuren ter wereld, met 4x2 rijstroken. In de periode 1970-1973 groeide de parallelstructuur naar 72 kilometer lengte.

De voornaamste concurrent voor de titel 'langste parallelstructuur ter wereld' was de Highway 401 in Ontario, die door Toronto een lange parallelstructuur heeft. De Highway 401 is de drukste snelweg ter wereld, een titel die de New Jersey Turnpike niet kan claimen. In 1972 had de Highway 401 een parallelstructuur van 45 kilometer lengte, korter dan die van de New Jersey Turnpike. Maar in de jaren daaropvolgend is de parallelstructuur verder verlengd, en bereikte in 2014 maximaal 58 kilometer lengte. De parallelstructuur van de Highway 401 is dus nooit langer geweest dan die van de New Jersey Turnpike. De status van langste parallelstructuur voor de New Jersey Turnpike werd in 2014 in beton gegoten toen de zuidelijke verlenging gereedkwam, en tegenwoordig 110 kilometer lang is, bijna twee keer zo lang als die van de Highway 401. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de parallelstructuur van de Highway 401 ooit langer zal worden dan die van de New Jersey Turnpike.

Tol

De Turnpike heeft een gesloten tolsysteem met tickets.[3] De tarieven zijn per 1 januari 2012 met 53% verhoogd, met een verhoging van 36% per 13 september 2020.[4] De New Jersey Turnpike was oorspronkelijk relatief goedkoop maar behoort tegenwoordig tot de duurdere lange-afstandstolwegen in de Verenigde Staten.

Verkeersintensiteiten

De splitsing met I-95 nabij Trenton.
Exit Locatie 2008
2 Pennsville 47.000
3 Woolwich 50.000
4 Camden 59.000
5 Willingboro 74.000
6 I-95.svg 81.000
7 Bordentown 122.000
8 Hightstown 138.000
9 New Brunswick 161.000
10 I-287.svg 203.000
11 Garden State Turnpike 190.000
12 Woodbridge 225.000
13 I-278.svg 240.000
13A Newark Airport 244.000
14 I-78.svg 226.000
15E Pulaski Skyway 237.000
15W Mixing Bowl 226.000
16 Kearny 258.000
- George Washington Bridge 297.000

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken
Exit 1 Exit 4 2x2
Exit 4 Exit 6 2x3
Exit 6 Exit 11 4x3
Exit 11 Exit 14 4+3+3+4
Exit 14 Exit 15E 6x3
Exit 15E Exit 16W 4x3
Exit 16W Exit 18E-W 2+2+3+3
Exit 18E-W Exit 68 2+3+2+4

Referenties

Autosnelwegen in de metropool New York City

Interstate 78Interstate 80Interstate 87Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 95 (NY) (NY) • Interstate 95 (CT) (CT) • Interstate 195Interstate 278Interstate 280Interstate 287 (NJ) (NJ) • Interstate 287 (NY) (NY) • Interstate 295Interstate 478Interstate 495Interstate 678Interstate 684Interstate 695Interstate 895


Belt ParkwayBronx River ParkwayFranklin D. Roosevelt DriveGrand Central ParkwayHenry Hudson ParkwayHutchinson River ParkwayJackie Robinson ParkwayKorean War Veterans ParkwayMosholu ParkwayNassau Expressway

Briarcliff-Peekskill ParkwayCross County ParkwayMerritt ParkwayPalisades Interstate ParkwaySaw Mill River ParkwaySprain Brook ParkwayTaconic State Parkway

Babylon-Northport ExpresswayHeckscher State ParkwayLoop ParkwayMeadowbrook State ParkwayNorthern State ParkwayRobert Moses CausewaySagtikos State ParkwaySeaford-Oyster Bay ParkwaySouthern State ParkwaySunken Meadow State ParkwaySunrise HighwayWantagh State Parkway


Bayonne BridgeBronx-Whitestone BridgeBrooklyn BridgeBrooklyn-Battery TunnelGeorge Washington BridgeGoethals BridgeHenry Hudson BridgeHolland TunnelLincoln TunnelManhattan BridgeOuterbridge CrossingRobert F. Kennedy BridgeQueensboro BridgeQueens-Midtown TunnelThrogs Neck BridgeVerrazano-Narrows BridgeWilliamsburg Bridge

Expressways in Philadelphia

I-76.svgInterstate 95 (DE) (DE) • Interstate 95 (PA) (PA) • Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 195Interstate 276Interstate 295Interstate 495I-676.svg

US 1.svg (PA) • Trenton Freeway (NJ) • US 13US 30US 202US 422.svgSR-1SR-29SR-42SR-55SR-63SR-90SR-100SR-141SR-309New Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svg

Interstates en US Highways in de staat New Jersey

Interstate 76Interstate 78Interstate 80Interstate 95Interstate 195Interstate 276Interstate 278Interstate 280Interstate 287Interstate 295Interstate 676

US 1US 9US 22US 30US 40US 46US 130US 202US 206US 322

Garden State Parkway.svgNew Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svgPIP.svgState Route 3State Route 4State Route 17State Route 18State Route 19State Route 21State ROute 24Circle sign 42.svgCircle sign 55.svgState Route 81Circle sign 133.svgState Route 208State Route 440State Route 495

New York CityPhiladelphia

The BronxBrooklynLong IslandManhattanQueensStaten IslandWestchester County