New York City congestion pricing

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De burgemeester van New York City, Michael Bloomberg heeft een congestiebeprijzing voorgesteld, in het centrum van Manhattan. Dit plan komt er voorlopig nog niet, maar er blijven drijvende krachten achter het plan. Het plan werd door een commissie van New York met 13 tegen 2 stemmen aangenomen. Wel werd het originele plan van Bloomberg op een aantal punten aangepast, zoals de omvang van de zone, kortingen voor auto's met een lage emissie, en geen heffing voor voertuigen die binnen de zone blijven. Het plan zou de eerste congestieheffing in de Verenigde Staten betekenen. Het is vergelijkbaar met het plan van London, Singapore en Stockholm.

Het gebied zou Manhattan ten zuiden van 60th Street betekenen, dit is ten zuiden van Central Park, en omvat Midtown en Downtown, met uitzondering van de snelwegen FDR Drive, en Henry Hudson Parkway, alsmede een nog aan te wijzen corridor oost-west door Manhattan. De voorgestelde heffingen zijn 8 dollar per voertuig die van buiten de zone komen.

Er zijn diverse voor- en tegenstanders van dit plan. Aangezien slechts 25% van de huishoudens in Manhattan een auto bezit, is men in Manhattan en New York voor, maar vanuit de voorsteden is men tegen. Nadelen zouden het wildparkeren in gebieden vlak aan de randen van de zone zijn, en de gevolgen voor de middel- en lage inkomensklasses in New York, die al erg veel geld aan huisvesting kwijt zijn. Aangezien veel forenzen vanuit de voorsteden draagkrachtig zijn wordt gevreesd dat het verkeer helemaal niet zal afnemen. In andere steden waar dit systeem is ingezet bleef de verwachte langetermijndaling van het verkeer ook grotendeels uit.

Cordonheffing

Er bestaat in New York al een de facto cordonheffing. Vrijwel alle toegangswegen naar de stad en met name naar Manhattan kennen tolgedeelten met behoorlijk forse tolbedragen van $ 12. De bruggen en tunnels over de rivier de Hudson zijn tolverbindingen. Tevens zijn de bruggen tussen New Jersey en Staten Island tolbruggen, evenals de brug tussen Staten Island en Brooklyn. Dat betekent dat vanuit het westen alle verbindingen naar de regio New York City een tolheffing kennen. Vanuit het noorden loopt de tolweg I-87 en de I-95 in New Rochelle kent ook een tolplein. Er zijn wel mogelijkheden deze tol via andere snelwegen te vermijden. De twee grote bruggen tussen Bronx en Manhattan zijn ook tolbruggen. Tevens zijn alle oeververbindingen tussen The Bronx en Long Island (Queens) tolbruggen. Ook is de tunnel tussen Brooklyn en Manhattan en de tunnel tussen Queens en Manhattan een tolverbinding. Daarmee zijn alle logische routes via snelwegen een tolverbinding, wat een de facto cordonheffing inhoudt. Op de meeste verbindingen geldt de tol alleen voor de ingaande richtingen.

Tolvrije verbindingen zijn meestal geen snelwegen of logische routes, zoals enkele onderliggende oeververbindingen tussen Brooklyn/Queens en Manhattan en diverse bruggen tussen Manhattan en Bronx. Vanuit het noorden is het mogelijk Manhattan tolvrij te bereiken, wanneer met het tolgedeelte van de I-87 omzeilt en dan via een brug van het onderliggend wegennet de rivier de Harlem over te steken om zo op Manhattan te komen.

Referenties