Newburgh-Beacon Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Newburgh-Beacon Bridge
I-84.svg
Newburgh-Beacon Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 2.394 meter
Hoofdoverspanning 305 meter
Hoogte brugdek ?
Openstelling 02-11-1963
Verkeersintensiteit 73.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Newburgh-Beacon Bridge is een dubbele cantileverbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York.

Kenmerken

De brug overspant de Hudson River en de Interstate 84 in New York verloopt er overheen. De brug bestaat uit twee parallelle cantileverbruggen met 2x3 rijstroken. De noordelijke brug heeft geen vluchtstrook, de zuidelijke brug wel. De hoofdoverspanning is een boogbrug. De bruggen zijn 2.394 en 2.374 meter lang. De hoofdoverspanning is 305 meter lang. Het is de eerste brug ten noorden van de agglomeratie New York voor doorgaand verkeer, de I-84 verloopt vanaf Scranton richting Hartford en doet in New York geen grote steden aan. Door het geringe aantal verbindingen over de Hudson River is de brug wel vrij druk.

Geschiedenis

De brug is gefaseerd opengesteld. Begin jaren '60 is de noordelijke brug aangelegd, die op 2 november 1963 werd opengesteld met 1x2 rijstroken. Binnen een jaar was de brug overbelast en in de jaren '70 is de tweede brug gebouwd, die op 1 november 1980 werd opengesteld. Daarna is de eerste brug gerenoveerd, sinds 1984 is de volle capaciteit van 2x3 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. De zuidelijke brug is wat breder en heeft ook een voetpad.

Tussen 2013 en 2015 is de brug gerenoveerd voor $ 93 miljoen.[1]

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 73.200 voertuigen over de brug.

Tol

De brug is een tolweg, in het beheer van New York State Bridge Authority.[2] De tol wordt alleen richting oosten geheven.

Referenties

Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge