Niayesh Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 22
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 9 km
Route
Sadr Expressway

Modares Expressway

Niayesh Tunnel

Kordestan Expressway

Seoul Street

Chamran Expressway

Farhang Street

Saadat Abad Street

Shahid Paknejad Boulevard

Shahid Farahzadi Street

Yadegar-e-Emam Expressway

Ashrafi Esfahani Expressway

Abshenasan Expressway

De Niayesh Expressway (Farsi: بزرگراه نیایش) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een oost-westroute door het noorden van de stad en is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Niayesh Expressway begint in het noorden van Tehran op Valiasr Street, en verknoopt vlak daarna met de Kordestan Expressway. De snelweg voert westwaarts en telt 2x3 rijstroken, en kruist dan de Chamran Expressway. Westelijker liggen 2x4 rijstroken en voert de snelweg door dichtbebouwde wijken, en kruist men de Yadegar-e-Emam Expressway. Daarna gaat de Niayesh Expressway over in de Abshenasan Expressway, die verder naar het westen van Tehran loopt.

Geschiedenis

De Niayesh Expressway is wat moderner aangelegd dan veel andere expressways van Tehran, maar is desondanks één van de oudere, en is in 2000 voor het verkeer opengesteld.

Op 30 november 2013 opende een oostwaartse verlenging tot de Sadr Expressway, via de Niayesh Tunnel, een tweebuizige tunnel van 2,9 kilometer lengte.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway