Nishi-Meihan Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Nishi-Meihan Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Japan E25.svg
Nishi-Meihan Expressway.svg
Nishi-Meihan Expressway map.png
E25
Begin Osaka
Einde Tenri
Lengte 27 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Hanwa Expwy/Kinki Expwy Matsubara JCT

Afslagsymbool.svg1 Fujidera

Afslagsymbool.svg2 Kashiwara

Afslagsymbool.svg3 Kashiba

Afslagsymbool.svg4 Horyuji

Afslagsymbool.svg5 Koriyama

Afslagsymbool.svg6 Tenri

De Nishi-Meihan Expressway (Japans: 西名阪自動車道, Nishimeihan Jidōshadō, letterlijk West Meihan Expressway), genummerd als de E25, is een expressway in Japan. De snelweg vormt een vrij korte oost-westverbinding in de agglomeratie Osaka, en verbindt Osaka met haar oostelijke voorsteden. De snelweg is 27 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op het knooppunt Matsubara aan de zuidoostkant van Osaka. Vanaf hier gaat de Route 14 van de Hanshin Expressway westwaarts de stad in, terwijl de Hanwa Expressway zuidwaarts loopt en de Kinki Expressway noordwaarts loopt. De Nishi-Meihan Expressway loopt oostwaarts, en telt hier 2x3 rijstroken. De snelweg voert door de oostelijke voorsteden van Osaka, die voornamelijk uit vrijstaande woningen bestaan. Vanaf Kashiwara versmalt de snelweg naar 2x2 rijstroken, waarna de bebouwingsdichtheid oostwaarts afneemt, en er landbouwgebieden tussen de woonwijken liggen. Bij Tenri eindigt de snelweg. De Route 25 gaat dan oostwaarts richting Nagoya.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere van Japan, en de gehele route vanaf het knooppunt Matsubara tot Tenri opende op 21 maart 1969 voor het verkeer. Op 1 maart 1979 opende de aansluiting met de Route 14 van de Hanshin Expressway, en op 17 maart 1988 werd het knooppunt Matsubara volledig toen de Kinki Expressway opende.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Matsubara JCT Tenri IC 27 km 21-03-1969

Toekomst

De Nishi-Meihan Expressway vormt samen met de Route 25 een logische route tussen Osaka en Nagoya, die de drukke route via Kyoto vermijdt. Alhoewel de Route 25 geen snelwegstatus heeft, is die weg wel met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen uitgevoerd tot Kameyama, waar hij aansluit op de Higashi-Meihan Expressway naar Nagoya.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 79.000 voertuigen over het eerste 2x3-deel door Kashiwara. Dit daalt naar 52.000 voertuigen bij Koriyama en 41.000 voertuigen bij het einde van de snelweg bij Tenri.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is 80 km/h over de gehele snelweg van Osaka tot Tenri.

Referenties


Flag of Japan.svg Expressways in Japan Flag of Japan.svg

East Nippon Expressway
AkitaAomoriAsahikawa-MonbetsuBan-etsuDotoFukagawa-RumoiHachinoheHachinohe-KujiHakodate-EsashiHidaka ExpresswayHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuObihiro-HirooSanrikuSassonShin-KukoShiribeshiTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokachi-OkhotskTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganIzu-JukanKiseiMeishinMei-NikanMeihanNaganoNoetsuSan-en NanshinShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashihiroshima-KureHigashi-KyushuHiroshimaImabari-KomatsuKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKochi-TobuKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuKyushu-ChuoMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShikoku-OdanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTokushima Nanbu ExpresswayTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo