Nongye Elevated Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Zhengzhou Nongye Elevated Road map.png
-
Begin Zhengzhou
Einde Zhengzhou
Lengte 13 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Zhongzhou Avenue

Afslagsymbool.svg Jingsan Road

Afslagsymbool.svg Huayan Road

Afslagsymbool.svg Wenhua Road

Afslagsymbool.svg Tianming Road

Afslagsymbool.svg Nanyang Road

Knooppuntsymbool.svg Jingguang Expressway

Afslagsymbool.svg Zhutun Road

Afslagsymbool.svg Tongbai Road

Afslagsymbool.svg Dianchang Road

Knooppuntsymbool.svg 3rd Ring Road

Afslagsymbool.svg Ruida Road

De Nongye Elevated Road (Chinees: 农业高架路) is een stadsautoweg in Zhengzhou, Henan, China. De weg vormt een 13 kilometer lang viaduct dat oost-west door de stad verloopt.

Routebeschrijving

Zhengzhou Nongye Elevated Road.jpg

De Nongye Elevated Road ligt in het noordwesten van Zhengzhou, het is een 13 kilometer lang viaduct dat grotendeels in een street canyon verloopt tussen Zhongzhou Avenue in het oosten en de 3rd Ring Road in het westen. De weg telt overwegend 2x3 rijstroken en heeft nergens vluchtstroken. De aansluitingen zijn krap vormgegeven. Er is een grotere tuibrug over de spoorcorridor in het noordwesten van Zhengzhou.

Geschiedenis

De tuibrug over de spoorcorridor, opengesteld in 2019.

Nongye Road was oorspronkelijk een stadsweg van 7 kilometer lengte die oost-west door het noorden van Zhengzhou verliep, tussen Zhongzhou Avenue in het oosten en Tongbai Road in het westen. De bouw van deze weg werd in 1956 goedgekeurd en in 1970 waren de eerste delen geasfalteerd. Tussen 1986 en 1987 is de weg verbreed om stadsuitbreidingen van Zhengzhou te accommoderen. Met de bouw van een nieuw stadsdistrict op de locatie van de voormalige luchthaven in het noordoosten van Zhengzhou werd Nongye Road in 2003 10 kilometer naar het oosten en uiteindelijk zuiden verlengd, tot aan Yongping Road. Hiermee was Nongye Road 17 kilometer lang.

Voor de bouw van de elevated road was Nongye Road al een belangrijke stadsweg, de weg was gelijkvloers maar had wel een parallelstelsel van 2x2 rijstroken voor doorgaand verkeer en 2x2 rijstroken voor langzaam verkeer en toegang tot alle zijstraten en woningen.

Tussen 2015 en 2019 is de elevated road als 13 kilometer lang viaduct bovenop de bestaande weg aangelegd. De bouw begon op 1 maart 2015 en is in fases in gebruik genomen. Op 26 januari 2016 opende het 6 kilometer lange oostelijk deel tussen Nanyang Road en Zhongzhou Avenue, alhoewel het knooppunt met Zhongzhou Avenue pas later in 2016 opende. Op 8 januari 2017 opende het 4 kilometer lange westelijke deel vanaf Tongbai Road tot ten westen van de 3rd Ring Road. Als laatste opende op 31 maart 2019 het deel met de tuibrug over het spoor, een 2,5 kilometer lang deel tussen Nanyang Road en Tongbai Road.

Referenties


Expressways in Zhengzhou

National expressways

Jinggang'ao Expressway (G4) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (G3001)

Provincial expressways

Airport Expressway (S1) • Zhengmin Expressway (S82) • Zhengshaoluo Expressway (S85) • Zhengyun Expressway (S87) • Jixi Expressway (S89)

Urban expressways

3rd Ring Road4th Ring RoadJingguang ExpresswayLonghai ExpresswayNongye Elevated RoadZhongzhou Avenue