Norbert F. Beckey Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Norbert F. Beckey Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 920 meter
Hoofdoverspanning 156 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 02-12-1972
Verkeersintensiteit 3.700 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Norbert F. Beckey Bridge of Muscatine Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Iowa en Illinois. De brug overspant de Mississippi River bij Muscatine.

Kenmerken

De brug is grotendeels een liggerbrug, met één hoofdoverspanning van 156 meter in de vorm van een gebogen vakwerkbrug. De brug is in totaal 920 meter lang en 9,8 meter breed. Het is één van de bredere tweestrooks bruggen over de Mississippi River, wat komt omdat hij nieuwer is dan de meeste andere tweestrooks bruggen. Over de brug lopen de State Route 92 van Iowa en Illinois. De brug verbindt de stad Muscatine in Iowa met platteland in Illinois, aan de zijde van Illinois zijn geen plaatsen in de buurt. De brug heeft daarom niet meer dan een beperkt regionaal belang. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug bij Muscatine was de High Bridge, een brug uit 1891. Deze brug was 5,4 meter breed met een voetpad en had dus eigenlijk maar één rijstrook, destijds was er nog vrijwel geen gemotoriseerd verkeer. De brug kwam uit op Walnut Street in Muscatine. Dit was een tolbrug. De brug stortte in de winter van 1899 in toen een ijsschots een brugpijler liet instorten aan de zijde van Illinois. De brug is daarna gerepareerd en om herhaling te voorkomen werden de pijlers uitgevoerd in baksteen. In 1956 stortte de brug opnieuw in na een ongeval, toen iemand met de auto tegen een drager aanreed. De brug is daarna voor de tweede keer gerepareerd.

De definitieve vervanging kwam begin jaren '70, toen de Norbert F. Beckey iets ten noorden van de oude brug aangelegd werd. Deze opende op 2 december 1972 voor het verkeer als tolweg. De oude brug is daarna in 1973 gesloopt. De brug werd in 1987 tolvrij.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 3.700 voertuigen over de brug, die daarmee licht bereden wordt, vooral het resultaat van het feit dat er aan de zijde van Illinois geen plaatsen in de buurt liggen en doorgaand verkeer de noordelijker gelegen Interstate 80 gebruikt.

Zie ook

Referenties