Odawara-Atsugi Road (Japan)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Odawara-Atsugi Road)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Japan E85.svg
Odawara-Atsugi Road.png
Blank.png
E85
Begin Odawara
Einde Atsugi
Lengte 31 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Odawara-nishi Seisho Bypass

Afslagsymbool.svg Ogikubo

Afslagsymbool.svg Odawara-higashi

Afslagsymbool.svg Ninomiya

Afslagsymbool.svg Oiso

Afslagsymbool.svg Hiratsuki

Afslagsymbool.svg Isehara

Afslagsymbool.svg Atsugi-nishi

Knooppuntsymbool.svg Atsugi Tomei Expressway

De Odawara-Atsugi Road (Japans: 小田原厚木道路, Odawara Atsugi Dōro), genummerd als de E85, is een expressway in Japan, gelegen in de kustregio ten westen van Tokyo. De snelweg verbindt Odawara met Atsugi en is 31 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint aan de westkant van de 200.000 inwoners tellende stad Odawara op de Seisho Bypass. De snelweg vormt dan de noordelijke bypass van Odawara die 2x2 rijstroken telt. De snelweg heeft lagere ontwerpeisen, er zijn geen vluchtstroken. De snelweg voert in oostelijke tot noordoostelijke richting, parallel aan de kust, tussen de Seisho Bypass naar het zuiden en de Tomei Expressway naar het noorden. Vanaf Hiratsuka buigt de snelweg verder landinwaarts af, en verloopt het laatste deel naar het noorden, waarna de snelweg bij Atsugi op de Tomei Expressway eindigt.

Geschiedenis

De weg is aangelegd als onderdeel van de national highway 271. De route is tussen 1964 en 1969 aangelegd en opende in één keer tussen Odawara en Atsugi als een super two. Al snel is overgegaan tot een integrale verbreding naar 2x2 rijstroken, die in 1979 voltooid was.

Opentellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Odawara-nishi IC Atsugi JCT (1e rb) 31,7 km 19-03-1969
Odawara-nishi IC Atsugi JCT (2e rb) 31,7 km 05-07-1979

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 15.000 voertuigen aan de westkant van Odawara, stijgend naar 26.000 voertuigen aan de oostkant van Odawara en 30.000 tot 34.000 voertuigen verder tot Atsugi.

Referenties