Ogdensburg-Prescott International Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ogdensburg-Prescott

International Bridge

Overspant St. Lawrence River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 2.250 meter
Hoofdoverspanning 350,75 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1960
Verkeersintensiteit 2.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Ogdensburg-Prescott International Bridge is een hangbrug op de grens van de Verenigde Staten en Canada. De brug overspant de St. Lawrence River tussen Ogdensburg, New York en Prescott, Ontario.

Kenmerken

De brugverbinding is in totaal 2.250 meter lang, met een hoofdoverspanning van 350,75 meter. Het brugdek is 7,8 meter breed, met 2 rijstroken. De aanbruggen zijn gelegen in een bocht. Aan Amerikaanse zijde sluit de State Route 812 van de staat New York aan, aan Canadese zijde de Highway 16, die op korte afstand aansluiting geeft op de Highway 401 richting Toronto en Montréal, en de Highway 416 naar Ottawa. De brug is daardoor strategisch gelegen en vanwege het geringe verkeer zijn wachttijden voor de grens vrijwel non-existent. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

De brug is eind jaren '50 aangelegd en in 1960 opengesteld voor het verkeer. Het was de eerste brug over de St. Lawrence bij Ogdensburg. Alternatieve brugverbindingen liggen minstens 60 kilometer verderop.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.000 voertuigen over de brug, die daarmee licht bereden wordt. Ogdensburg aan de Amerikaanse zijde is een redelijke plaats, maar aan Canadese zijde zijn geen plaatsen van belang in de directe omgeving van de brug. De brug wordt gebruikt door vrachtwagens en automobilisten die de wachttijden elders aan de Amerikaans-Canadese grens willen vermijden, verder heeft de brug niet zo'n groot belang.

Tol

De brug is een tolweg, in het beheer van Ogdensport.[1]

Zie ook

Referenties