Ontwerpsnelheid

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De ontwerpsnelheid is de snelheid waarbij van het ontwerp van de weg is uitgegaan. De hoogste snelheid waarmee een enkel voertuig veilig en comfortabel over een weggedeelte kan rijden, zonder gehinderd te worden door overig verkeer, wordt vaak als uitgangsspunt genomen. Hiervan kan worden afgeweken als de voorziene stroefheid van het wegdek en/of het zicht nadelige invloeden opleveren.

De ontwerpsnelheid hoeft niet noodzakelijkerwijs samen te vallen met de maximumsnelheid. Bij de oude richtlijnen ROA en RONA was dit niet het geval, bij de NOA is dit wel het geval, doch bij het Handboek Wegontwerp is dit wederom niet het geval.

Het is ook geen bewezen feit dat sneller rijden dan de ontwerpsnelheid per definitie verkeersonveilig is. In Duitsland bijvoorbeeld is op de meeste Autobahnen slechts een adviessnelheid van toepassing die overeenkomt met de gebruikelijke ontwerpsnelheid van 130 km/h. Van belang is vooral dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan het rijzicht en de verkeerssituatie. In specifieke situaties kan een richtsnelheid worden aangehouden bij het ontwerpen van de weg, die lager ligt dan de ontwerpsnelheid van de rest van de weg. Denk hierbij aan wegvakken waar veelvuldig bepaalde verkeersbewegingen uitgevoerd worden.

In andere talen

  • Engels (English): Design speed
  • Pools (Polski): Prędkość projektowa