Onyx Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 38.svg
Blank.png
SR-38
Hoogte (ft) 8,443 ft
Hoogte (m) 2.573 m
Gebergte San Bernardino Mountains
Verkeersintensiteit 2.100 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Onyx Summit is een bergpas in de Amerikaanse staat California. Het is met 2.573 meter de hoogste bergpas van Southern California.

Kenmerken

Onyx Summit is noord-zuid georiënteerd, alhoewel de weg die er overheen loopt, de State Route 38, in een boog loopt vanaf Redlands naar Big Bear. De bergpas is lang en niet de snelste route tussen begin- en eindpunt, en daardoor vooral een toeristenweg. De route van het begin in Mentone tot Big Bear is 70 kilometer lang. De bergpas doorkruist de San Bernardino Mountains ten oosten van de stad San Bernardino, onderdeel van het stedelijk gebied van Los Angeles. De Onyx Summit is dan ook de hoogste bergpas van de regio Los Angeles en Southern California.

Vanaf Mentone stijgt de bergpas van 500 meter hoogte naar de pashoogte op 2.573 meter. De weg volgt eerst een smal en diep dal tot Mountain Home Village, waarna State Route 38 een slinger maakt en flink stijgt. Alhoewel er geen echte haarspeldbochten zijn, is de weg wel erg bochtig. Daarna volgt een hoger gelegen dal dat men volgt tot Onyx Summit. Naast Onyx Summit bevindt zich de 2.777 meter hoge Onyx Peak, ten oosten daarvan is de Mojave Desert, die lager gelegen is. Na Onyx Summit volgt een wat geleidelijke afdaling naar Big Bear. Deze route is niet zo bochtig.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van Onyx Summit, omdat het nooit een belangrijke route is geweest. Het meeste verkeer naar de skigebieden van Big Bear gaat via de State Route 330, die deels vierstrooks is.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 2.100 voertuigen over Onyx Summit.

Referenties