Orchard Pond Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Orchard Pond Parkway is een tolweg en parkway in de Amerikaanse staat Florida, gelegen in Leon County ten noorden van de hoofdstad Tallahassee. De weg is 8 kilometer lang en genummerd als County Road 0344.

Routebeschrijving

De tweestrooks weg verbindt Meridian Road met Old Bainbridge Road, ongeveer 12 kilometer ten noorden van de Interstate 10 en 10 kilometer ten zuiden van de grens met Georgia.

Geschiedenis

De weg vult een ontbrekende schakel in het wegennet ten noorden van Tallahasseee op en loopt door de Orchard Pond Plantation, een voormalige katoenplantage. Het is één van slechts twee oost-westverbindingen tussen I-10 en de grens met Georgia, waarbij de noordelijke route te ver buiten Tallahassee ligt. De aanleg werd echter niet als een prioriteit gezien door het Florida Department of Transportation (FDOT), waardoor de weg privaat is aangelegd door de familie Phipps. De aanleg kostte $ 17 miljoen, waarvan de familie Phipps $ 3 miljoen uit eigen zak betaalde en de rest als lening van de FDOT Infrastructure Bank.[1] De tolweg opende op 18 april 2016 voor het verkeer.[2]

Tol

De weg is een tolweg en is weliswaar in privaat beheer, maar maakt gebruik van de SunPass de electronic toll collection van de staat Florida. Bij openstelling was de tol $ 1.19 voor gebruikers met een SunPass. Het was de eerste privaat aangelegde tolweg in Florida.

Verkeersintensiteiten

In de eerste twee weken was de tolweg gratis, en maakten dagelijks 2.000 tot 3.000 voertuigen van de weg gebruik. Na invoering van tol daalde dit naar 1.000 voertuigen per dag.[3]

Referenties