Osceola Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
CR-522
Begin Disney World
Einde Yeehaw Junction
Lengte 12 mi
Lengte 20 km
Route
  • Disney World
  • Hunters Creek
  • Yeehaw Junction

De County Road 522, ook wel Osceola Parkway, is een county road, tolweg en parkway in de Amerikaanse staat Florida. De weg verloopt in de zuidkant van de agglomeratie Orlando en is gedeeltelijk een autosnelweg. De route is 20 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint als ontsluitingsweg van het immense World Disney resort ten zuiden van Orlando. Disney World heeft een eigen expresswegensysteem van 6 ongelijkvloerse wegen. De Osceola Parkway is daar één van. Men kruist dan de Interstate 4, die van Tampa naar Orlando loopt, en verderop de SR-417, de Central Florida Greeneway. De weg telt 2x2 rijstroken en passeert door enkele zuidelijke voorsteden. Bij Hunters Creek eindigt het snelweggedeelte, waarna de weg als vierstrooks hoofdweg verder gaat tot Yeehaw Junction.

Geschiedenis

De weg opende oorspronkelijk op 16 juni 1987 als Dart Boulevard, en was destijds 3 kilometer lang. Begin jaren 90 is de weg verbreed naar 2x2 rijstroken voor de uitbreiding van Disney World, en op 18 augustus 1995 opende de tolweg. In 2018 is de toegang naar Disney's Hollywood Studios gewijzigd, daarvoor is het kruispunt met Victory Way in 2018-2019 ongelijkvloers gemaakt.

Toekomst

Het is gepland Osceola Parkway verder oostwaarts te verlengen. Uiteindelijk moet een soort ringweg rond Osceola County ontstaan. Tevens wordt een korte zijtak naar de State Route 417 voorzien.[1]

Referenties

Expressways in Orlando

Interstate 4SR-408 East-West ExpresswaySR-417 Central Florida GreenewaySR-429 Western BeltwaySR-522 Osceola Parkway