Osijek-Baranja

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Osijek-Baranja COA.png
Osijek-Baranja.png
Hoofdstad Osijek
Grootste stad Osijek
Oppervlakte 4.155 km²
Inwonertal 305.032 (2011)
Lengte snelwegennet 42 km
Eerste snelweg 2007
Afkorting

De provincie Osijek-Baranja (Kroatisch: Osiječko-Baranjska Županija) is gelegen in het uiterste noordoosten van Kroatië en grenst daarbij aan de buurlanden Servië en Hongarije.

Inleiding

Het eerste deel van de naam van Osijek-Baranja komt van de stad Osijek. Deze stad, gelegen aan de rivier Drava, is de hoofdstad van de županija herbergt ongeveer een derde van alle inwoners van deze županija. Het tweede deel komt van de streek Baranja dat zich ook uitstrekt over het naburige Hongarije onder de naam Baranya. Osijek-Baranja is de op twee na dichtstbevolkte županija van Kroatië.

Osijek ligt centraal. Daarnaast kent de županija nog enkele andere grotere plaatsen, waaronder Našice in het westen, Đakovo in het zuiden, en Beli Manastir in het noorden. In het oosten ligt het natuurpark Kopački Rit daar waar de Donau de grens met Servië vormt. De Drava vormt ter hoogte van Donji Mihojlac even de grens met Hongarije, maar stroomt dan door de županija heen (via Osijek) en mondt dan aan de zuidkant van Kopački Rit uit in de Donau.

Het merendeel van de županija is vlak en open. Slechts in het zuidwesten is het landschap wat meer beboster en heuvelachtiger. Door het vlakke terrein kennen de dorpen relatief veel lintbebouwing.

Wegennet

Door het vlakke terrein zijn er veel grotere en kleinere wegen. Op sommige tracés lopen die wege kaarsrecht over het platteland. De belangrijkste wegen echter lopen vanuit de directe omgeving van Osijek in diverse richtingen en dat zijn dan ook de belangrijkste verkeersstromen.

Autoceste

De A5 vormt de enige autocesta van deze županija en vormt de verbinding tussen Osijek en de zuidelijker gelegen A3. Uiteindelijk moet dit een route worden tussen Hongarije en Bosnië-Herzegovina. De A5 is hier een tolweg met 2x2-profiel en kent slechts enkele afritten.

Hoofdwegennet

Naast de A5 lopen er nog diverse državne ceste door de županija waarvan de meesten door of langs Osijek lopen. Zolang de A5 nog niet af is, is de belangrijkste noord-zuidverbinding de D7. Deze weg begint ten noorden van Beli Manastir, bij de meeste oostelijke grensovergang met Hongarije en maakt deel uit van de Europese weg E73. De weg verbindt Hongarije met Osijek en Đakovo en loopt uiteindelijk naar de grens met Bosnië-Herzegovina. Hierdoor is de weg van internationaal belang. Een andere noord-zuidverbinding bevindt zich in het westen van de županija en loopt ook vanuit Hongarije naar Bosnië-Herzegovina. Binnen Osijek-Baranja loopt het deel van de grens bij Donji Mihojlac naar Našice en dan verder zuidwaarts.

De belangrijkste oost-westverbinding wordt door de D2 gevormd. Het verbindt hier Našice met Osijek en loopt dan verder zuidoostwaarts naar Vukovar in het naburige Vukovar-Srijem. De weg loopt langs de zuidkant van Osijek en telt hier diverse ongelijkvloerse kruisingen. De weg wordt hier dan ook verbreed tot een 2x2-profiel. De D2 loopt ten oosten van Osijek parallel aan de Drava, ten westen ervan is dat de D34 naar Donji Mihojlac via de stad Valpovo. En in het zuiden zijn de D38 en [[D46 (Kroatië)|D46 bij Đakovo een langzamer maar tolvrij alternatief voor de zuidelijker gelegen en parallel lopende A3.

Met Servië is er slechts 1 grensovergang: Bij Batina loopt de D212 naar het Servische Bezdan.

Osijek

De hoofdstad Osijek is een langgerekte stad aan de rechteroever van de Drava. Hierdoor is het wegennet in de stad voornamelijk oost-west georienteerd. De voor het doorgaand verkeer belangrijkste weg is de hierobven beschreven D2 die als bypass dient om de stad heen. Vanuit het oosten is de stad ook te benaderen via de D417 en in het verlengde de Vukovarska Ulica in Osijek. Deze weg bestaat in vrijwel de gehele stad uit 1 rijbaan met 4 rijstroken, 2 per rijrichting en slechts door een doorgetrokken streep van elkaar gescheiden. Omdat de weg eindigt in het centrum is deze voor doorgaand verkeer minder geschikt, zeker omdat er geen goede verbinding is met de Ulica Jospia Jurja Strossmayera. Deze weg heeft een vergelijkbaar profiel en loopt tussen de D7 en het centrale, autovrije, plein in Osijek.

In de stad is er slechts 1 noord-zuidverbinding: Vanuit het zuiden loopt de D518 tot aan de D2. Dan loopt de weg nummerloos de stad in, eveneens 1 rijbaan, met 2 rijstroken per richting, slechts gescheiden door een doorgetrokken streep. Deze Ulica Kneža Trpimira houdt dat profiel tot aan de Vukovarska Ulica, zodat verkeer vanuit het zuiden ook zo het oostelijke deel van het centrum kan bereiken. De weg loopt dan met 1 rijstrook noord- en 2 rijstroken zuidwaarts tot aan de Biljska Cesta waarna de weg via een brug over de Drava de stad in noordelijke richting verlaat. Het is hiermee de enige brug over de Drava in de stad voor autoverkeer. Doorgaand verkeer kan de brug nemen van de D7, die westelijk van de stad loopt.

Referenties


Županije in Kroatië

Bjelovar-BilogoraBrod-PosavinaDubrovnik-NeretvaIstraKarlovacKoprivnica-KriževciKrapina-ZagorjeLika-SenjMeđimurjeOsijek-BaranjaPožega-SlavonijaPrimorje-Gorski KotarSplit-DalmacijaŠibenik-KninSisak-MoslavinaVaraždinVirovitica-PodravinaVukovar-SrijemZagreb (stad)Zagreb (provincie)Zadar