Overleg:Échangeur Thimister-Clermont

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Afritnamen

Hm, het is niet zo handig dat ik hier Thimister (met verbindingsstreepje) heb voorgezet. Ik heb dit gedaan omdat "Thimister-Clermont" de gemeentenaam en ook de enige juiste naam van de afrit is. Nu is dit nummer (37bis) niet blauw in de lijst (als "onaangemaakt"). Hoe is dit te fixen? Maar ja, met alle respect, ik vind de afritnamen die jullie aan afritten geven sowieso niet echt altijd correct. Soms worden deze helemaal niet eens bewegwijzerd. "Henri-Chapelle" als naam voor deze afrit is zelfs beter dan "Clermont". JuwaA35 (overleg)

Ha JuwaA35, een wiki is het product van samenwerking. Stap af van het idee dat er een 'wij' is die de afritnamen vaststellen. Volgens mij is 37 een dubbelaansluiting met 37bis en 37 ter. Er zijn dus meerdere afritnamen. Walfo79 (overleg) 5 jan 2024 18:33 (CET)
Nà, nee. Ik begrijp je niet goed(?). Afrit 37 (Herve) is wel 30 jaar ouder en bevindt zich wel 10 kilometer bewesten deze aansluiting. Daarintegen is afrit 37ter (East-Belgium Park)

wel 10 jaar nieuwer en bevindt zich wel 6½km ten oosten van deze aansluiting. Trouwens, ik zie nog steeds niet dat 't gefixt is. (Uit mijn onderzoek is gebleken dat er geen bepaalde typformule bestaat om hetzelfde afritnummer in de tabel zwart te "kleuren"). Wel inderdaad dat TGV-gedoe (sorry daarvoor). Oké, sorry over dat 'idee' "'dat er een 'wij' is'". Ik zal stoppen met dat soort termen te gebruiken. Het spijt me dat hier zo'n heisa van gemaakt moet worden, maar ik vindt dat dit professioneel aangepakt moet worden. Dit is namelijk de énige wiki ter wereld die "afritpagina's" (van Nederland en België) aanmaakt. (Ook Wikipedia doet dit niet.) Zo, en nu zal ik erover ophouden, straks stroomt de "Speciaal:Recente wijzigingen" vol met dit soort meldingen. JuwaA35 (overleg)

Aan de Belgische afritten is nog veel werk :) Maar liever kwaliteit dan kwantiteit Walfo79 (overleg) 5 jan 2024 19:35 (CET)

Als de naam niet klopt, kan het beste het sjabloon worden aangepast: Sjabloon:Aansluitingen E40 BE Chris (overleg) 5 jan 2024 23:13 (CET)