Overleg:A9 (Duitsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Noordelijk deel ?

"Tot aan de hereniging van Duitsland was het noordelijk deel niet met gescheiden rijbanen uitgevoerd" Waar is dat op gebaseerd, en welk gedeelte zou het betreffen ?

Ik weet uit eigen ervaring dat het gehele deel tussen Hermsdorfer Kreuz en Coswig in 1987 een volwaardige Autobahn was met gescheiden rijbanen. Aswnl 29 apr 2010 20:52 (UTC)

Duitse wikipedia [1]:
Bis zur Wiedervereinigung waren die beiden Fahrbahnen im Nordabschnitt nicht durch bauliche Einrichtungen voneinander getrennt.
Eigenlijk kan je dit ook lezen als "geen middenafscheiding", maar dat betekent niet dat het niet per se gescheiden rijbanen waren (bijvoorbeeld door enkel een grasberm). Chris 30 apr 2010 18:33 (UTC)
Maar het ontbreken van geleiderails in de middenberm kwam op DDR-Autobahnen erg veel voor. Dat gold in 1987 ook voor grote stukken van de huidige A4 tussen Eisenach en het Hermsdorfer Kreuz.
In die zin vraag ik me het nut af van de opmerking, want het suggereert een situatie zonder enige middenberm, met slechts een markeringsstreep als rijrichtingsscheiding. Aswnl 30 apr 2010 18:49 (UTC)