Overleg:Aanduidingenbeleid (Kroatië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Doelen vs bestemmingen

Ik weet dat vaak gesproken wordt over "doelen" op de bewegwijzering, maar zou bestemmingen niet wat beter zijn? Alhoewel de titel "bestemmingen in Kroatië" misschien doet vermoeden dat het om een toeristisch artikel gaat. "Bestemmingen op de bewegwijzering in Kroatië" is ook nog een optie.

Het zou overigens interessant zijn om van elk land zo'n artikel te maken (of althans de belangrijkste landen). Chris (overleg) 12 mrt 2014 20:07 (CET)

Lastig, het woord 'doelen' wordt in het oorspronkelijke artikel zeker wel gebruikt. Het is geenszins mijn bedoeling er een toeristisch artikel van te maken. Maar de vraag is en blijft of het de lading volledig dekt. Ik was al lang blij dat ik tegen dit artikel aanliep ;)

Palance (overleg) 12 mrt 2014 20:54 (CET)

Kun je het artikel dan niet beter hernoemen naar die instructie van het ministerie waar het vandaan komt, of is dat geen bewegwijzeringsinstructie? In Nederland hebben we als tegenhanger bv het aanduidingenbeleid. Is deze pagina niet net zoiets? Mavas (overleg) 12 mrt 2014 22:57 (CET)

Het is inderdaad een instructie. Maar wordt de titel dan niet te lang? "Instructie plaatsing van doelen in Kroatië" zou het dan kunnen worden Palance (overleg) 13 mrt 2014 06:29 (CET)

Ik denk dat aanduidingenbeleid wel het dichtst in de buurt komt als ik het artikel nog eens lees. Het zou dan Aanduidingenbeleid in Kroatië kunnen worden, Aanduidingenbeleid Kroatië, of Aanduidingenbeleid (Kroatië). Zo kun je het voor elk land toepassen. Mavas (overleg) 13 mrt 2014 09:27 (CET)

Aanduidingenbeleid (Kroatië) klinkt wel het beste denk ik zo. Dan moet eerst het betand even hernoemd worden (kan ik dat zelf trouwens?) en moet,ik de tekst even wat aanpassen. Palance (overleg) 13 mrt 2014 18:20 (CET)