Overleg:Asstreep

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Anti-DV

Ik heb het anti-DV-sentiment verminderd. Dat op DV-wegen doorgaans veel meer inhaalverboden gelden, heeft niets met asmarkering te maken: ook DV kent onderbroken strepen, zij het dubbel weergegeven. Berichtgeving over irritatie en negeren van inhaalverbod hoort thuis op de pagina over DV zelf. Guerilla(-anti-)marketing hoort niet thuis op een informatieve wiki.

Juerd 7 jan 2008 00:39 (CET)

Ik heb wat terug gezet, het gaat immers specifiek over de asstreep. Informatie die van belang is voor een begrip, hoort in dat begrip thuis, en niet weggestopt in een verzamelartikel. Ik heb het tekstueel aangepast en onder een kopje Kanttekeningen geplaatst.

Aswnl 10 jan 2008 00:48 (CET)


Asstreep - deelstreep Wat is volgens jullie het verschil tussen een asstreep en een deelstreep? In het ASVV is het verschil dat een asstreep gebruikt wordt om verkeer in tegengestelde richtingen te scheiden en een deelstreep verkeer in dezelfde richting. Nu lijkt mij dit ook correct, alleen staat er in het ASVV achter dat deze definitie iets is aangepast ten behoeve van dat ASVV. Gewoon dit maar aanhouden? --Wouter 23 mei 2008 23:04 (CEST)