Overleg:Bewegwijzering

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de begripsomschrijving staat dat bewegwijzering drie aspecten heeft. Een daarvan is continuiteit/uniformiteit en de tweede is systematiek. Zijn die twee niet hetzelfde? Ook het gebruik van het woord "waarborgen" in "waarborgen van de systematiek" staat me niet aan. Ook continuiteit en uniformiteit moet je waarborgen. Mijn idee zou dan ook zijn om de in de inleiding genoemde aspecten niet in drie punten te verdelen, maar in twee. Eerste punt is alles wat met het systeem van bewegwijzering te maken heeft: lay-out, inhoud, doelenkeuze etc. waarbij uiteraard als basisvereiste geldt dat sprake is van uniformiteit. Tweede punt zou de fysieke kant van het verhaal zijn: planning, plaatsing, onderhoud.

Ander punt bij de omschrijving van CROW-richtlijn: kan iemand omschrijven hoe bindend die nou precies zijn voor welke overheid? Ik meen dat Rijkswaterstaat zich aan de richtlijn heeft gecommiteerd, maar dat het alle andere overheden vrij staat de richtlijn wel of niet te gebruiken? Wellicht ook aardig te vermelden dat bepaalde decentrale overheden er hun eigen richtlijnen op nahouden, al dan niet aanvullend op de CROW-richtlijnen of soms nog op de ANWB-richtlijnen van 1993.

Ik heb een begin gemaakt met de omschrijving van buitenlandse richtlijnen bewegwijzering. Wie vult aan? --Pino 10 jan 2008 18:05 (CET)

Kleurgebruik

Er mist ook nog een stukje over het kleurgebruik wit-op-blauw en geel-op-zwart enz. Zou ik wel willen toevoegen, maar ik heb de richtlijnen niet bij de hand. Mavas 10 jan 2008 20:44 (CET)

Geel op zwart? Juerd 10 jan 2008 21:55 (CET)

:-P Je weet wel wat ik bedoel ;-) Mavas 11 jan 2008 23:15 (CET)


Richtlijn Bewegwijzering

Is het wel handig om hier uit te wijden over de richtlijn? Er is een aparte pagina Richtlijn Bewegwijzering, waarom niet daar al die informatie behandelen, zodat je je het hier over alle overige zaken mbt bewegwijzering kunt hebben. Mavas 11 jan 2008 23:15 (CET)

Vooralsnog is er nog geen overeenstemming over of de richtlijn wel een eigen pagina verdient. Aswnl vindt van niet, ik vind van wel. Als je je in die discussie wilt mengen, graag, een oneven aantal meningen werkt altijd beter :). Zie Overleg:Richtlijn Bewegwijzering Juerd 12 jan 2008 01:30 (CET)

De uitwijding over de lettertypes met een waardeoordeel over het toepassen van de richtlijnen door wegbeheerders heb ik verwijderd. Aswnl 4 sep 2008 00:17 (CEST)

Afbeeldingen

Leuke en bijzondere afbeelding uit eigen productie ingevoegd ;) Aswnl 12 jan 2008 23:49 (CET)